Kultúra

Áll-A-Ti koncert orvosi felügyelettel

2014-02-11 18:02

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE 12_06_10_szelid_allatok_bk_02_resize.jpg

A nevüket nem annyira értjük, öröm, ha sikerül helyesen leírni. De lényegében mindenki érti és kedveli a zenéjüket 10-től 80 éves korig – ezt nemcsak ők mondják, de láthatjuk is, ha végignézünk egy-egy koncert közönségén. Az Áll-A-Tok?! sebész-ügyész-zenész zenekar ugyanis olyan rock’n roll bulikat csinál, ami a téli, szabadtéri koncerteket is alaposan felfűti.

Néhány évvel ezelőtt még csak zártkörű koncerttel merészkedett ki az intézmény falai közül a Semmelweis kórház hivatalos zenekara (ilyetén létük eleve különlegességnek számít az országban). Azóta viszont a város egyik legnépszerűbb, rock’ rollt játszó bulizenekarává nőtték ki magukat. Felléptek már szinte az összes nagy miskolci rendezvényen, és önálló koncertjeiken is mindig megtölti a házat a közönség. Hogy mi lehet a sikerük titka, azt leghitelesebben Tátrai Tibortól idézhetjük – a neves gitáros ugyanis már többször is fellépett az Áll-A-Tok ?!-kal.– Csodálatos egy ilyen kultúrgalerivel játszani, amelynek minden tagja szereti a hangszerét, örömmel zenél. Budapesten van egy hasonló formáció, akik egyszerűen Doktoroknak nevezik magukat, de az Áll-a-tok?! sokkal elvetemültebb, bevállalósabb, ráadásul olyan zenét játszanak, amit a legjobban szeretek – nyilatkozta korábban a minap.hu-nak a zenész.

A hetedik születésnapjához közelítő együttes magját három orvos – Almássy Sándor, Tóth Imre és Gyáni Károly – alkotta, hozzájuk csatlakozott Bányai Kriszta ügyész. Az együttest jó néhány profi zenész is erősíti: Bendzsák Erika, Erdő Zoltán, Fukk Attila, Molnár István, Péter Zoltán és Szántó Sándor.Az Áll-A-Tok?! hard rock zenekar, játszanak többek között AC/DC, Jimi Hendrix, Deep Purple, Eric Clapton és Chicago átdolgozásokat is. Hogy február 22-én délután pontosan mit hallhat tőlük a Kocsonyafarsang közönsége a Városház téren, az egyelőre titok. De aki szereti magát a műfajt, az ne hagyja ki a koncertet, ugyanis évente csak egy-két alkalommal adnak rockkoncertet. Magát a formációt viszont gyakrabban hallhatjuk – Bányai Unplugged Band (vagy Szelíd Áll-A-Tok) néven, ami műfajváltást is takar, akkor ugyanis líraibb hangvételű dalokat játsszanak.

Cs. M.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-01-28 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!