Pályázatok

Milyen legyen Miskolc tortája?

2014-02-04 12:24

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A miskolci TDM, a MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft. pályázatot hirdet Miskolc járásban működő cukrászüzemek körében „Miskolc torta 2014” címmel. A pályázat védnöke Kriza Ákos polgármester.

Az első miskolci „czukorsüteményes bolt” megnyitása óta (1828) számos neves cukrász élt a városban, emléküket sokáig őrizték a róluk elnevezett cukrászdák, mint Rabel, Rorárius, Rácz, Lövey vagy a Megay. Az itt készült édességek városhatáron túl híresek és keresettek voltak.

Az 1923. október 16-i Reggeli Hírlapban megjelent hír – „Megszűnnek a miskolci cukrászdák” címmel – azt vizionálta, hogy „pár nap múlva Miskolcon nem lesz cukrászsütemény, megszűnik az utolsó három is." Szerencsére a városban ma is találunk több olyan cukrászdát, ahol finomabbnál finomabb sütemények várják az édesszájúakat. Hogy a széles kínálat kiegészüljön egy újabb termékkel, ami még a város hírnevét is öregbítheti, a MIDMAR pályázatot hirdet „Miskolc torta 2014” címmel. A pályázaton – melynek védnöke Kriza Ákos polgármester – a Miskolci járás településeinek cukrászüzemei nevezhetnek egy-egy tortával.

A pályázat befogadásának feltétele, hogy a cukrászüzem működését illetően megfeleljen az előírásoknak, telephelye a Miskolci járásban legyen, a jelentkezési lapot pedig 2014. február 12-ig elküldje a MIDMAR címére. A pályázatra benyújtott torta magyaros ízvilágú kell, hogy legyen, emellett természetes hozzávalókat kell tartalmaznia, de ugyancsak szempont, hogy kreatív új ötlet, saját recept alapján készüljön.

Az érvényes pályázatot beküldők a MIDMAR-tól értesítést kapnak 2014. február 14-ig.

A pályázat elbírálásának ideje 2014. február 22. szombat 17.00 óra, helye pedig a Művészetek Háza Kortárs Galériája (Miskolc, Rákóczi u. 5.).

A pályázat elbírálását 3-5 tagú zsűri végzi. A pályázó vállalja, hogy az elbírálás napján 16.30 óráig a fent megjelölt helyszínre szállítja a pályázatban megnevezett tortát.

A pályázat kiírója a nyertes számára felajánlja a lehetőséget, hogy a tortát a Miskolc Café (Miskolc, Széchenyi u. 16.) árusítja külön szerződés alapján, valamint országosan sajtóinformációt jelentet meg a Miskolc tortáról és a cukrászüzemről, továbbá a nyertes oklevelet kap.

A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy amennyiben a zsűri úgy ítéli meg, nem hirdet győztest.

A pályázati felhívás és a jelentkezési lap letölthető a hellomiskolc.hu honlapról, további információ kérhető a Tourinformban (Miskolc, Széchenyi u. 16., Tel.: 46/ 350 425).

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-10-03 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!