Egyház

Zsákutcának tekinti Böjte Csaba azt a kezdeményezést, hogy jelöljék Nobel-békedíjra

2014-02-03 19:04

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A maszol.ro hírportálnak adott nyilatkozatában zsákutcának nyilvánította Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke azt az egyik közösségi oldalon indult kezdeményezést, hogy jelöljék Nobel-békedíjra.

A szerzetes kijelentette, nem vitatja el senkitől a jóhiszeműséget, de mindenkit arra biztat, hogy elérhető célokat fogalmazzon meg maga és közössége számára. „Például azt, hogy ne fagyjon meg senki e hideg télben az utcán, vagy a fűtetlen házakban!” – vázolta az elérhető célok kategóriáját Böjte Csaba.

A szerzetes arra kért mindenkit, aki szereti és fontosnak látja gyermekvédelmi munkáját, ne építsen naivan olyan légvárakat, melyek kipukkanva kudarcot szülnek számukra.

Amint a kolozsvári portál közölte, hétfőn meghaladta a 28 ezret a „Nobel-békedíjat Böjte Csabának” elnevezésű oldal lájkolóinak a száma. A pártolói oldalt Bencze Attila székelyudvarhelyi költő, szerkesztő hozta létre. A kezdeményező a közösségi oldalra azt írta: a következő célkitűzése az 50 ezer lájk elérése lesz. Azt szeretné ugyanis, ha a Nobel-békedíj jelöltjeit előterjesztő személyek szűk köréhez is eljutna annak a híre, hogy nagyon sokan tartják méltónak az elismerésre a dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozóját.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!