Kultúra

Szeretik a zenész „gólyák” a „várukat”

2014-02-03 09:22

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE golyavar_update_140130_1.jpg

A december végén felavatott Gólyavár Közösségi Házat „belakták” a zenét tanuló fiatalok. Kicsivel több mint egy hónappal a költözés után a Garabonciás Művészeti Iskola és a Yamaha Zeneiskola növendékei már meg is szokták az új, modern környezetet.

Mészáros Béla ügyvezető igazgató elmondta: az már most látszik, az alapvető célt, a fiatalok zenei oktatását maximálisan kiszolgálja a „Gólyavár”. Az erre kialakított, modern, megfelelően felszerelt belső terek ideális körülményt biztosítanak a muzikális képzéshez.

A gyerekek is pozitívan fogadták a költözést. Mint az igazgató kifejtette, örülnek az új színvonalat képviselő épületnek. Eleinte picit szkeptikusak voltak, a megváltozott helyszínt illetően aggódtak, hogy fognak eljutni oda, de amint meglátták milyen kvalitást képvisel a „Gólyavár”, minden aggodalmuk elszállt.

Az épület azonban nem csak a fiatal zenészek számára nyitott. Mészáros Béla felhívta rá a figyelmet, délelőtt nincsenek foglalkozások, így ebben az időpontban várják a „vendégeket”, akik szívesen kihasználnák a „Gólyavár” nyújtotta lehetőségeket.

golyavar_update_140130_4.jpg

Jelenleg az oktatás mellett a félévi vizsgakoncertek zajlanak az intézményben. Csütörtöki látogatásunkkor a már saját dalokat is komponáló Drótos Viktor éppen zongorából készült „felelni”. Elmondta, több mint egy éve tanul a hangszeren, a kezdetektől az iskola növendékeként – így megtapasztalhatta a régi és új közti különbséget. Kifejtette: jobban szereti a „Gólyavárat”, mert elődjénél barátságosabb, családiasabb a hangulata.

Édesapja, Drótos Norbert egyetértett vele. Ő a külsőségekben lát „óriási változást”, és kiemelte az épület modernségét, illetve annak központibb elhelyezkedését, illetve ezáltali könnyebb megközelíthetőségét.

A Gólyavár Közösségi Ház elsősorban a – két megyében, decembertől már 16 telephellyel rendelkező – Garabonciás Művészeti Iskola, és a gyerekekkel 4 hónapos kortól foglalkozó Yamaha Zeneiskola diákjainak biztosítja a tanuláshoz szükséges teret. Fő profiljuk a fiatalok zenei nevelése, ezen keresztül segítik a szocializációjukat, különböző képességeik fejlesztését.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-26 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!