Pályázatok

Ilyen laptopokat és tartalmakat kapnak a miskolciak

2014-01-14 15:26

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE digitmiskolc_131125_fkcs_8.jpg

Még 4 napjuk van a miskolciaknak arra, hogy beadják pályázatukat a térítésmentes laptopok és az azzal járó oktatás elnyerésére. A Digitális Közösség Program keretében a sikeresen pályázók korszerű HP notebookokat és a mindennapi felhasználói igényekhez szükséges szoftvereket kapnak, sőt, e-learning és egyéb, a célcsoportok számára hasznos programok is felkerülhetnek a gépekre a digitális felzárkóztatás és a régió versenyképességének növelése érdekében.

Az európai szinten egyedülálló pilot projekt pályázati időszaka január 17-én lezárul, ezt követően pedig elindul a kiértékelés, majd a nyertesek megállapítását követően az eszközök kiosztása.

A programban HP 250-es notebookot kaphatnak a felhasználók, de lehetőség van magasabb teljesítményű, HP ProBook 450 laptophoz való jutáshoz, amennyiben a pályázó az erre vonatkozó speciális feltételek közül elegendő pontszámot gyűjt ennek elnyerésére.

digitalis_miskolc_131122ml_43.jpg

– Számos digitális tartalommal és a mindennapi használathoz szükséges szoftverrel segítik a Digitális Közösség Programhoz csatlakozókat – mondja Bakonyi Zoltán, a Programiroda vezetője. – A laptopok mindegyikére Windows 7-es operációs rendszer és Office 2013-as irodai szoftvercsomag kerül, de például a kapcsolattartás elősegítésére, megkönnyítésére Skype-ot is telepítenek az eszközökre.

Mindezeken túl egy, a rendszergazdák munkáját segítő leltározó OCS Inventory NG Agent nevű programot használnak majd, annak érdekében, hogy a gépek mindig a legfrissebb szoftverekkel rendelkezzek. Ennek köszönhetően pedig például e-learning és egyéb, a felhasználók tudását, versenyképességét elősegítő tartalom is helyet kaphat az eszközökön.
– A távmenedzsment szoftver célja kizárólag az állami vagyon védelme és a felhasználók támogatása. Nem alkalmas semmilyen személyes adat kinyerésére, megfigyelésre. Sőt, teljesen transzparens módon követhető lesz minden telepítés és programtörlés, ami a gépeken történik – hangsúlyozta Bakonyi Zoltán.

digitalis_miskolc_ugyfelszolgalat_131206_ja_38.jpg

A Digitális Közösség Programnak köszönhetően összesen 17 ezer laptop, vagyis 17 ezer miskolci család támogatására van lehetőség. A program célja, hogy elősegítse a digitális analfabetizmus felszámolását, növelje a régió versenyképességét, támogassa a családokat és a gyermekek tanulmányait, elősegítse a versenyképes tudás megszerzését.

A Digitális Közösség programban használt szoftverek:
Windows 7 Home Premium 64 bit Hungarian, Office 2013 Professional Hungarian, LibreOffice, Skype, Microsoft Security Essentials, Microsoft Learning Suite, Mozilla Firefox, Google Chrome, Google Earth, Java, Adobe Flash, Adobe Reader XI, ÁNYK – AbevJava,7Zip, Picasa, Gimp, OCS Inventory NG Agent, PDF Creator, PDF Architect, VLC Media Player, ImgBurn, Kaspersky Internet Security.

minap.hu
Fotó: minap-archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!