Közélet

Felszentelték a megújított plébániát

2014-01-07 10:51

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE mindszenti_plebania_140106ml_25.jpg

Január 6-án, hétfőn, vízkereszt ünnepén Ternyák Csaba egri érsek mutatott be szentmisét a  Mindszenti-templomban, majd megáldotta a felújított, átépített  plébániaépületet. A munkálatokat a hívek adományaiból, valamint az érsekség és a püspöki kar támogatásából finanszírozták.Mint arról már beszámoltunk, mindszenti plébánia épületét tavaly februárban kezdték felújítani. A munkák eredetileg november 30-ig tartottak volna, de a műemlékvédelmi engedélyek késve érkeztek, és apróbb munkák átcsúsztak az újévre is.

mindszenti_plebania_140106ml_38.jpg

Palánki Ferenc egri segédpüspök, plébános a napokban érdeklődésünkre elmondta, a felszentelést követően még nem költözhetnek nyomban vissza. Kisebb asztalos- és villanyszerelési munkák vannak még hátra, illetve a riasztórendszer beszerelése. A plébánia műemléképületében korábban nem volt ilyen berendezés, így ezt a hiányt a felújítás során pótolják. Várhatóan egy-két hét múlva készül el teljesen az épület.

mindszenti_plebania_140106ml_32.jpg

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a felújítás során a több réteg festék, vakolat alatt díszítőfestéseket is feltártak. Az emeleten, a kialakítandó kápolna termében az építés korából, tehát az 1770-es évek végéről származó nagyon szép, egységes szerkezetű festés maradt meg a boltozaton. A másik helyiségben, ami vendégszoba lesz, több festést is feltártak, ezek közül kettő nagyon szép, művészi jellegű munka. A szakemberek döntötték el, hogy melyiket tartsák meg, állítsuk helyre. Mindkét restaurálás elkészült.

mindszenti_plebania_140106ml_09.jpg

A munkálatokat a hívek adományaiból, valamint az érsekség és a püspöki kar támogatásából finanszírozták. A felújított plébániaépületet január 6-án, hétfőn, vízkereszt ünnepén Ternyák Csaba egri érsek szentelte fel.

minap.hu
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-12-04 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!