Kultúra

„Gólyavárban” pallérozódhatnak a fiatal zenészek

2013-12-23 21:37

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE golyavar_megnyito_131223_kcs_010_v2.jpg

Zenés műsorral avatták fel a Garabonciás Művészeti Iskola és a Yamaha Zeneiskola ifjú növendékei az épületet, ahol a jövőben tanulni fognak Hétfőn hivatalosan is megnyitotta kapuit Miskolcon a pályázati támogatással megépült Gólyavár Közösségi Ház.

golyavar_megnyito_131223_kcs_001_v2_meszaros_bela.jpg

Mészáros Béla
ügyvezető igazgatótól megtudtuk: a Gólyavár Közösségi Ház elsősorban a - két megyében hétfőtől már 16 telephellyel rendelkező - Garabonciás Művészeti Iskola, és a gyerekekkel 4 hónapos kortól foglalkozó Yamaha Zeneiskola diákjainak biztosítja majd a tanuláshoz szükséges teret, azonban nyitottak más jellegű „vendégek” fogadására is. Fő profiljuk a fiatalok zenei nevelése, ezen keresztül segítik a szocializációjukat, különböző képességeik fejlesztését.

golyavar_megnyito_131223_kcs_006_v2_koos_ede.jpg

Az intézmény termeit Koós Ede atya szentelte fel, aki örömét fejezte ki, hogy mosolygós arcokkal találkozott. Mint mondta, „ez egy jó kezdet az intézménynek”, és bár még csak ismerkedik az iskolával, a „szíve máris repes, látván a nagy boldogságot”. Hozzátette, papként az ő feladata sem más, mint elhozni a „mosolygós, boldog Istent” az emberek közé, akinek áldását kérte az épületre.
Ezután az iskola növendékei léptek fel, többek között karácsonyi dalokat is játszva, a tiszalúci, illetve a tuzséri telephelyekről érkezett vendégekkel.

K. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-06 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!