Közélet

Legó karácsonyra, óvodáknak, bölcsődéknek

2013-12-19 17:51

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE mesemalom_bolcsode_131219_ja_13.jpg

Mintegy tíz doboz legót adományoz Miskolc önkormányzata és az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci bölcsődéknek, óvodáknak karácsonyra. Tavaly több mint 40 doboz érkezett Miskolcra a fejlesztő játékból, amelyet a partnerszervezetekkel és az önkormányzattal közösen adtak át. Csütörtökön a Mesemalom Bölcsődében és a Százszorszép Óvodában lepte meg az ajándékokkal a legkisebbeket Kriza Ákos polgármester és a segélyszervezet munkatársai.

Mint Rácsok Balázs, az Ökumenikus Segélyszervezet szociális fejlesztési igazgatója is kiemelte, régóta partnerségben állnak már a miskolci önkormányzattal. Ismertette, a segélyszervezet hatalmas felajánlást kapott egy játékgyártó cégtől, ennek köszönhetően országszerte több száz doboz legót osztanak szét, s ilyenkor mindig megkeresik azokat az önkormányzatokat, amelyekkel együttműködnek az év folyamán.
– Így kerestük meg Miskolc önkormányzatát is, majd utánajártunk, hogy hol van a legnagyobb szükség ezekre a fejlesztő játékokra – tette hozzá a szociális fejlesztési igazgató.

mesemalom_bolcsode_131219_ja_12.jpg

Az akció során több mint 40 doboz legót osztottak már szét a családsegítő szolgálatok, gyermekjóléti szolgálatok, családok átmeneti otthonai, valamint bölcsődék, óvodák és iskolák között, de jutott a legóból például a GYEK-nek is.

szazszorszep_ovoda_131218_ja_10.jpg

A különböző korosztályok számára készült legókat csütörtökön előbb a Mesemalom Bölcsődében, majd a Százszorszép Óvodában adta át a legkisebbeknek Kriza Ákos polgármester és Rácsok Balázs. A játékot az Ökumenikus Segélyszervezet dán partnerszervezete ajánlotta fel. Holnap újabb bölcsődéket és óvodákat keresnek fel, hogy az izgalmas és fejlesztő játékokkal meglepjék a legkisebbeket.

K. I.
fotó: J. Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-11-13 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!