Városinfó

A Földesben 150 laptop már gazdára talált

2013-12-19 14:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE laptop_osztas_131219_ja_20.jpg

A Digitális Közösség Program keretében a Digitális Középiskola diákjai és oktatói kaptak laptopokat a Földes Ferenc Gimnáziumban, csütörtökön. A 150 gép a tanulók eredményesebb képzéséhez járul hozzá, ezzel segítve elő Miskolc okos(abb) várossá válását.

Mint ahogyan arról már számos alkalommal beszámoltunk, a Digitális Közösség Program elsőként Miskolcon indult el. Eredményeképp 17 ezer laptop talál gazdára a város lakói között, de természetesen az okos várossá válás egy komplex projekt, amelynek egy szelete a laptoppályázat.

Kriza Ákos polgármester és Kiss Gábor alpolgármester csütörtökön a Földes Ferenc Gimnáziumban járt, ahol  több mint tíz éve elsőként indult el, a Digitális Középiskola.
Mint azt a polgármester kiemelte, a gimnázium Digitális Középiskola projektje a felzárkóztatási folyamatban tölt be fontos szerepet.

laptop_osztas_131219_ja_5.jpg

– Ezt a felzárkóztatási folyamatot már eszközökkel segíteni is tudjuk. 135 diák és 15 oktató kap laptopot. Minden adott ahhoz, hogy Miskolc egy sikeres város legyen, és már lépéseket is tettünk ezen az úton. A Digitális Közösség Program segít abban, hogy Miskolc okos város lehessen. Egy olyan rendszer alakul ki, ami a digitális világ alkalmazásait csokorba fogja, rögtön tud reagálni a változásokra. A társadalomtudósok előrejelzései szerint az informatikai vívmányok is segítik a gazdaságot. Nem voltunk ezen a téren előnyös helyzetben, de a kormánnyal való egyeztetést követően a hátrányunkból előnyt kovácsoltunk, hiszen a mi városunkban valósul meg elsőként a Digitális Közösség Program – hangsúlyozta Kriza Ákos.

Kiss Gábor a projekt részleteiről szólt, és örömét fejezte ki, hogy a jelenlévők közül mindenki hallott már a komplex projektről. Mint mondta, kiemelt jelentőségű, hogy hazánkban elsőként Miskolcon, a Földes Ferenc Gimnáziumban indult el a Digitális Középiskola.

laptop_osztas_131219_ja_18.jpg

– Ez fontos, és szükséges. Miskolc egy tehetséges város. Újszerű ötleteink vannak, de ami ennél is fontosabb, képesek vagyunk ezeket végig is vinni. A város számára nagy lehetőség a Digitális Közösség Program, amelynek több eleme van – tette hozzá, kiemelve, hogy az elsődleges haszon, hogy jobban képzett szakemberek élnek majd Miskolcon.

Az alpolgármester szavaihoz kapcsolódva Veres Pál igazgató elmondta, hogy igyekszik mindenfelé szólni a program előnyeiről. Méltatta a Digitális Közösség Programot, s kiemelte, nagy öröm, hogy egy ilyen fontos program itt valósul meg, Miskolcon. Az igazgató emellett szólt a Digitális Középiskoláról is, ahol már több mint 350 diák szerzett értékes tudást, majd a végzettség, az érettségi fontosságára, előnyeire hívta fel a figyelmet.

laptop_osztas_131219_ja_35.jpg

Ezt követően a jelenlévő diákok és oktatók átvették a laptopokat a városvezetőktől.
A 150 laptopot az állam, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által támogatott program keretéből, meghívásos pályázat révén adták át. Az infokommunikációs eszközök pedig a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet és a Földes Ferenc Gimnázium között aláírt használatba vételi szerződéssel kerülnek az oktatási intézménybe, ahol a diákok személyre szólóan használhatják tanulmányaik során.Kiss J.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-05-22 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!