Városinfó

Újabb öt évre megkapta a vasútbiztonsági tanúsítványt az MVK

2013-12-18 12:32

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Újabb öt évre megkapta a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól (NKH) a vasútbiztonsági tanúsítványt és engedélyt a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt., ez alapján 2018. végéig biztosan a cég működteti a miskolci villamos pályahálózatot és biztosítja a helyi személyszállítást a miskolci villamosvonalon.

Az MVK közlése szerint a Nemzeti Közlekedési Hatóság pozitív döntése azt is jelenti, hogy az MVK Zrt. Irányítási Kézikönyvében rögzített biztonságirányítási rendszert az NKH elfogadta, valamint azt, hogy a helyi személyszállítási tevékenység végzésekor és a pályahálózat működtetése során a társaság folyamatosan teljesíti a vasútbiztonsági tanúsítványban meghatározott követelményeket.

„Az MVK Zrt.-nek így tehát 2018. december 15-ig van érvényes tanúsítványa és engedélye, így ez alapján is alkalmas a társaság a helyi személyszállítási tevékenység végzésére és a helyi pályahálózat működtetésére, valamint a vasútüzemi tevékenység során a jogszabályokban foglaltakat is maradéktalanul be tudja tartani.” – áll az MVK közleményében.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-06-01 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!