Közélet

Biztonságosabb, rendezettebb lett a Szinva medre

2013-12-13 21:05

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE szinva_patak_arvizvedelem_121019_ja_4.jpg

Befejeződött a Szinva-patak mederrendezése a Köztársaság és a Blaha Lujza utca közötti területen. A mintegy egy évig tartó munkát Miskolcnak az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Szinva-patak árvizes szakaszainak rendezése II. ütem” című projektje keretében végezték el.

A pályázat keretében 780 méter hosszan, a Köztársaság és a Blaha Lujza utca között eltávolították a Szinva medréből a növényzetet, elszállították a mederben összegyűlt iszapot, környezetbarát burkolattal látták el a meder érintett szakaszainak oldalát és alját.

szinva_patak_arvizvedelem_121019_ja_10.jpg

A projekt során kijavították a 2010 nyarán lehullott hatalmas mennyiségű csapadék okozta károkat. Összességében, a befejezett munkák eredményeként megnövelték a meder vízszállító képességét, hogy lehetővé váljon egy hirtelen lezúduló csapadék mederben való elvezetése.

Az érintett utcákban ezzel csökkent az ár-, a bel-, és a helyi vízkár veszélyezettség. A projekt összköltsége 100 százalékos támogatás mellett 101 millió 561 ezer forint volt, a kivitelezést a miskolci székhelyű Lasped Kft. végezte.

minap.hu
Fotó: minap-archív


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!