Közélet

A Slavia Prahaban is focizott a 100 éves Pataki István

2013-12-11 14:19

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE pataki_istvan_131211_fkcs_2.jpg

Pista bácsi tartalmas 100 évet tudhat maga mögött, többek között néhány Slavia–Sparta Praha rangadóval. Miskolcra 1938-ban költözött Komáromból, és azóta is itt él. Szerdán Kriza Ákos polgármester és Kovács László önkormányzati képviselő köszöntötték otthonában, közelgő 100. születésnapja alkalmából.

Pataki István „Pista bácsihoz” különleges vendégek érkeztek szerdán, hiszen Kriza Ákos polgármester és Kovács László önkormányzati képviselő felköszöntötték december 13-án esedékes 100. születésnapja alkalmából.

Az ünnepelt kapott a polgármestertől egy virágcsokrot, emellett „jóféle bort”, amitől „állítólag tovább fog élni”, és egy kis csokoládét, ami pedig „boldogsághormonokkal” látja majd el.
Ezután baráti beszélgetésbe elegyedtek: Pista bácsi elmondta, hogy fáj a lába, mert combnyaktörése volt a közelmúltban, és ezért csak járókerettel tud járni.

pataki_istvan_131211_fkcs_4.jpg

Szóba kerültek a régi szép idők, amikor Pataki István még a Slavia Praha játékosa volt, emellett a cseh (akkor csehszlovák – a szerk.) főváros különleges miliője, amit Kriza Ákos maga is megtapasztalt.

Miskolcra 1938-ban költözött Komáromból, és jelentkezett a Diósgyőrbe is játékosnak, de akkoriban „iparos” csapat lévén elutasították, mert Pista bácsi gyári munkás volt.

Még Prágában végezte el a „magasabb iskolát”, majd mérnökként dolgozott egy üzemben. A lakatos szakmát is megszerezte, de sosem gyakorolta a mesterséget.

Házassága 56 évig tartott, felesége 13 évvel ezelőtti elhunytáig. Született két gyerekük, akik két unokával ajándékozták meg.

Miután megköszönte az ajándékokat – amikhez csatlakozik majd az Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával ellátott emlékplakett is a születése napján –, meghatódottan elmondta, hogy „elérkeztem a 100 évig, ki gondolt volna erre?”.

Kovács László régóta ismeri Pista bácsit, ugyanis nem csak önkormányzati képviselője, hanem háziorvosa is. Súlyosabb egészségi problémái nincsenek, de cukorbetegségben és vérszegénységben szenved. Utóbbi okán minden héten meglátogatja a képviselő, hogy injekciót adjon be neki.

Király Cs.
Fotó: F. Kaderják Cs.

Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-09-16 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!