Pályázatok

Digitális Miskolc fórumsorozat – tájékoztatás, más formában is

2013-12-10 20:14

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE digitalis_forum_131210_fkcs.jpg

Utolsó állomásához érkezett a Digitális Miskolc programról tájékoztató fórumsorozat, kedden a Gárdonyi Géza Művelődési Házba várták az érdeklődőket. Bár a múlt héten kezdődött sorozat ezzel véget ért, más célcsoportokat – általános és középiskolásokat, valamint egyetemistákat – intézményükben is megkeresnek, hogy tájékoztassák őket a laptoppályázat részleteiről. Sőt, Miskolc forgalmas részein is találkozhatunk majd tájékoztató standokkal.

A Gárdonyiban Gonda Géza (Fidesz) és Nehéz Károly (Fidesz) önkormányzati képviselő várta az érdeklődő miskolciakat. Gonda Géza kiemelte, a Digitális Miskolc program „egyik nagy sikertörténete Miskolcnak”, majd sorolta a nemrégiben megvalósult, vagy még a kivitelezés kezdeti szakaszában lévő fejlesztéseket, köztük a várfelújítást, a Selyemréti Strandfürdő fejlesztését, a főutca felújítását, vagy éppen a Takata cég Miskolcra települését.

digitalis_forum_131210_fkcs_2.jpg

Nehéz Károly önkormányzati képviselő is megköszönte, hogy ilyen sokan eljöttek a tájékoztató fórumra. Örömét fejezte ki, mint a Miskolci Egyetem oktatója is, hogy a program elindul a városban, és külön öröm számára – mondta –, hogy az idősebb korosztály tagjai is élénken érdeklődnek a laptoppályázat iránt.
– Vallom, mindenki megtanulhatja a számítógép használatát, csak gyakorolni kell – mondta, majd biztatott mindenkit, hogy pályázzon a 17 ezer laptop egyikére.

Kiss Gábor alpolgármester kiemelte, szeretnék, hogy minél többekhez eljusson a lehetőség híre, ezért ismét arra biztatott mindenkit, hogy vigyék jó hírét a Digitális Miskolc programnak, s az annak fontos részét képező laptop-pályázatnak. Miskolc alpolgármestere a Gárdonyiban összegyűlt érdeklődők számára is átfogóan tájékoztatott a pályázati feltételekről, a nyomtatványok kitöltéséről. „Azt szeretnénk, hogy minél többen, és minél eredményesebben vegyenek részt a pályázatban” – mondta Kiss Gábor, hozzátéve, a minisztériummal folytatott megbeszéléseken is arra törekedtek, hogy minél szélesebb legyen a pályázásra jogosultak köre.

Az alpolgármester az egyik érdeklődő kérdésére is elmondta, mintegy 1500 laptop még jobb paraméterekkel fog rendelkezni, mint a többi – ezeket azok között osztják majd ki, akiknek a tanuláshoz gyorsabb, jobban „felszerelt” gépre van szüksége. Aki ilyen laptopot szeretne, annak ezt külön kell jelölnie a pályázati adatlapon.
A Gárdonyiban megtartott fórumon is a kérdések többsége a képzéshez és az ún. távmenedzser-programhoz kapcsolódott, de többen érdeklődtek arról is, hogy milyen igazolásokat, papírokat kell csatolni a pályázathoz.

digitalis_forum_131210_fkcs_4.jpg

Mint megtudtuk, újabb figyelemfelkeltő akciók indulnak útjára már holnap. Kiss Gábor alpolgármester elmondása szerint munkatársai általános és középiskolákba, gimnáziumokba és szakiskolákba látogatnak el, ahol tájékoztatják majd a diákokat a programról. Emellett a programban részt vevő kommunikációs cég Miskolc forgalmas pontjaira ki is települ, ahol felállított standokon adnak majd tájékoztatást a laptop-pályázat részleteiről.

Emellett természetesen továbbra is van arra lehetőség, hogy személyesen a programirodában (IfiHáz), illetve online (digitalismiskolc.hu) tájékozódjanak a miskolciak a Digitális Miskolc program laptop-pályázatának részleteiről. A programiroda hétfőtől csütörtökig 11–18, pénteken pedig 9–16 óra között tart nyitva. A laptop-pályázatok beadási határideje december 21., szombat.

K. I.
fotó: F. K. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!