Kultúra

Kiválasztották a legszebb karácsonyi képeslapokat

2013-12-02 12:33

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kepeslap_zsurizes_131202ml.jpg

Miskolci gyerekek rajzaiból készül idén is az a karácsonyi üdvözlőlap, amelyet a város vezetői küldenek szét. A pályázati felhívásra idén több mint 300 kisiskolás ragadott ceruzát, ecsetet, hogy papírra álmodja, mit jelent számára a karácsony, s milyennek képzeli el a legszebb ünnepi képeslapot. A szakmai zsűri döntött, a legjobb öt munkát kiválasztották – s már készülnek is a képeslapok.

kun_emese.jpgA Városháza idén is meghirdette pályázatát, amelyben gyerekeket kértek meg, készítsenek karácsonyi képeslapot a városvezetők számára.

A pályázatra több mint 300 alkotás érkezett, a szakmai zsűri pedig a legjobb ötöt választotta ki hétfőn délelőtt. A háromtagú grémium értékelte a kreativitást, de természetesen arra is odafigyeltek, hogy az alkotások képeslap formában hogyan festenek majd.

Homonna György festőművész, az Avasi Gimnázium tanára elmondta, öröm, hogy a felhívásra több mint 10 iskola, több mint háromszáz gyerek figyelt fel. Mint kiemelte, nagyon sajnálják azokat, akik ezúttal nem nyertek, de hozzátette, mindenki nagyon szép alkotást küldött be, így nem szabad feladni.

– Új technikák, kompozíciók is megjelentek idén. A hagyományos ceruzarajzok mellett érkeztek akvarellmunkák, nyomatok és a sokszorosított grafika sem maradt ki, nagy örömünkre – mondta Homonna György, akit a döntésben Felvinczy Csongorné rajztanár és Barnáné Juhász Ildikó báb- és díszlettervező segített a zsűriben.

chlupeczky_tamas.jpg

A festőművész, tanár kiemelte ezen túl, hogy két fő szempont alapján válogattak. Az egyik a képeslap formátumnak való megfelelés volt, de emellett az életkori sajátosságokat sem hagyták figyelmen kívül.

A legjobb öt munka így elindulhat a nyomdába, hogy üdvözlőlapként, Miskolc vezetőnek szavaival járja a világot.

Kriza Ákos polgármester a Horváth Fanni rajzából készült képeslapon, Kiss Gábor alpolgármester Zsákai Kincső alkotásán, Zsiga Marcell alpolgármester a Szénási Hanna által készített művön küld karácsonyi üdvözletet idén, Pfliegler Péter a Kun Emese rajzával illusztrált képeslapon, Csiszár Miklós jegyző pedig Miczi Mirella Luca alkotásával kíván boldog karácsonyt.

szenasi_hanna.jpg

A zsűri emellett kiválasztotta azt az alkotást is, amely mind az öt városvezető aláírásával tolmácsolja a karácsonyi jókívánságokat, ez a Chalupeczky Tamás rajzából készített képeslap lesz.

A Kaffka Margit általános iskolából érkezett a legtöbb, a szakmai grémium által kiemelkedőnek tartott munka, így ők különdíjban részesülnek.

A rajzokból természetesen idén is kiállítást nyitnak a Városházán. A díjátadóval egybekötött tárlatmegnyitót december 20-án tartják.

Kiss J.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-10-14 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!