Közélet

Laptoppályázat: segítség számos fórumon

2013-11-30 16:33

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE digitmiskolc_131125_fkcs_16.jpg

Személyesen a programirodában vagy a lakossági fórumokon, illetve online is tájékozódhatnak a miskolciak a Digitális Miskolc program laptoppályázatának részleteiről. Az űrlapok kitöltésben a legátfogóbb segítséget a weboldalról elérhető online jelentkezési rendszer nyújtja.

Az IfiHázban kialakított programirodában érdeklődők első kérdése általában az: valóban jogosultak-e laptopra, tehát pályázhatnak-e?

– A program célja szerint nem 17 ezer személy, hanem 17 ezer háztartás juthat laptophoz a pályázat révén. Így munkatársaink igyekeznek segíteni azoknak az ügyfeleknek is, akik esetleg nem tartoznak bele a tíz célcsoport egyikébe sem. Mindent megtesznek, hogy az adott háztartásban megtalálják azt a személyt, aki pályázhat laptopra – hangsúlyozta Bakonyi Zoltán, a programiroda vezetője.

digitmiskolc_pkinga_131127_fkcs_4.jpg

A pályázók papíralapú dokumentumokkal és online is pályázhatnak. Az internetes jelentkezésnek, amellett, hogy kényelmesen, egyszerűen és időtakarékosan adhatók így be az űrlapok, van még egy nagy előnye: a százszázalékos ellenőrzés.

– A www.digitalismiskolc.hu honlap online jelentkezés menüpontjára kattintva, regisztráció után lehet kitölteni az űrlapokat. A rendszer lényegében minden hibát kiszűr, így a pályázó biztos lehet a dolgában – hangsúlyozta Bakonyi Zoltán. Majd példaként hozzátette: azt természetesen nem tudja ellenőrizni, hogy valóban a jövedelemigazolást töltötték fel, vagy esetleg egy más tartalmú dokumentumot. Viszont ellenőrzi a dokumentumok számát, vizsgálja az adatlapokat, és hibás űrlapot nem fogad el. Példaként említette, hogy így biztosan nem felejti el a pályázó megtenni a szükséges nyilatkozatokat, ugyanis azok híján nem enged továbblépni a rendszer, mert az kizáró ok lenne.

Ha valaki nem tudja beszkennelni, tehát online beküldeni az igazolásokat (a jövedelmét valamint személyét igazoló iratokat), akkor is pályázhat online – az említett dokumentumokat, illetve azok másolatát pedig postán vagy személyesen is eljuttathatja a programirodához.

digitmiskolc_131125_fkcs_8.jpg

– Fontos tudni, hogy az online jelentkezés elküldésével a pályázó kap egy igazoló dokumentumot, amit ki kell nyomtatnia és aláírva el kell juttatnia a programirodába. Ez szükséges ahhoz, hogy egyértelmű legyen, valóban az szeretne pályázni, akinek a nevén beérkeztek az adatlapok – hívta fel a figyelmet programiroda vezetője.

Bakonyi Zoltán azt is hangsúlyozta, aki papíron szeretné beadni pályázatát, az is letöltheti és kinyomtathatja a www.digitalismiskolc.hu oldalról, de természetesen hozzájuthat a lapokhoz a programirodában is. A kitöltött adatlapokat, illetve dokumentummásolatokat pedig postán is feladhatják, de ebben az esetben a legnagyobb a hibalehetőség, hiszen nincs semmilyen ellenőrzés.
– Ha behozzák a programirodába a kitöltött dokumentumokat, munkatársaink természetesen nem tudják pontról pontra ellenőrizni, de a legkritikusabb pontokat átnézik.

Megtudtuk, az első héten több mint 4000-ren érdeklődtek a Digitális Miskolc program laptoppályázata iránt: 2500-an személyesen keresték fel az irodát, a digitalismiskolc.hu oldalon regisztráltak száma pedig elérte az 1500-at.
Az érdeklődő miskolciaknak fórumsorozatot is szerveznek, ahol tájékozódhatnak a programról – ezek időpontját és helyszínét közöltük a Miskolci Napló december 1-jei, szombati számában.
Itt pedig megtekinthetik a Digitális Közösség Miskolc animációs ismertetőfilmjét.


Cs. M.
Fotó: F. K. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-01-28 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!