Városinfó

Fórumon a lyukói utakról és a közbiztonságról

2013-11-27 20:02

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE lakossagi_forum_131127_ja_21.jpg

A hivatal újra házhoz ment – lakossági fórumot szervezett a választókörzetében élőknek Benczés Miklós önkormányzati képviselő a lyukói úthálózat felújításával és a közbiztonsággal kapcsolatban, de más témák is szóba kerültek a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolában tartott szerdai plénumon.

A júliusi után újabb lakossági fórumot rendezett Benczés Miklós, a 15. számú választókerület önkormányzati képviselője. Mint mondta, közbiztonság szempontjából mindig kiemelt volt körzete (ezért hívta meg Vincze Csabát, az önkormányzati rendészet vezetőjét), a rengeteg csapadék elvezetése is állandó gondot okoz, de ugyancsak fontos téma a lyukói utak állapota.

– 15 millió forint támogatást kaptunk útfelújításra, a fórumon felmérjük az igényeket, s előrevesszük azokat a szakaszokat, melyeken égetően nagy szükség van az utak rendbetételére – emelte ki Benczés Miklós.

lakossagi_forum_131127_ja_7.jpg

Sebestyén László a plénum céljáról elmondta, mint minden hasonló rendezvényen, ezúttal is személyesen szeretnének szembesülni a lakók problémáival. A panaszokat, észrevételeket összegyűjtik, s a város jövőjének tervezésekor felhasználják, hogy Miskolc „olyan legyen, amilyennek ők és a lakók is látni szeretnék”. Az országgyűlési képviselő a hallgatóság előtt elöljáróban felelevenítette a ciklus eredményeit, fejlesztéseit. Kiemelte, megépült a Lyukói Közösségi Ház, majd átadta a szót a résztvevőknek.

lakossagi_forum_131127_ja_9.jpg

A lakók szerint többször gondot okozott az árvíz, a Lyukó-patak áradása, így nagy szükség lenne a meder és a part rendbetételére. Benczés Miklós válaszában elmondta, nemrég egymillió forintot költött képviselői alapjából patakmeder-tisztításra. Mások szerint a szemét és a gulyakúti telkek helyzete jelent nagy problémát, de volt olyan, aki a temető állapotát kifogásolta. A képviselő úgy felelt, két és félmillió forintra lenne szükség a sírkert rendbetételére, erre azonban egyelőre nincs forrás. Lakossági részről elhangzott, a temető felé vezető, valamint az Őzugró útjainak rendbetétele lenne a legfontosabb.

lakossagi_forum_131127_ja_16.jpg

A fórumon jelen volt Kriza Ákos polgármester is, aki úgy fogalmazott, Lyukó sok indulatot váltott ki az elmúlt időben, a városvezetés feladata pedig elmondása szerint az, hogy stabilizálja a területet, s a lakosokkal együtt dolgozzon, hogy újra biztonságos legyen a környék.

A képviselők és a városüzemeltetés munkatársai, amire tudtak, helyben válaszoltak, az összetettebb kérdésekre, felvetésekre pedig írásban felelnek majd a fórum résztvevőinek.

S. P.
fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-01-27 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!