Sport

Kötelező a győzelem a miskolci röplabdásoknak

2013-11-22 13:42

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Teljes fordulót rendeznek a hét végén az NB I-es női röplabda bajnokságban. A sorsolás úgy hozta, hogy a tizenharmadik játéknapon az Albrecht Miskolci VSC MVSI együttese hazai környezetben szerepelhet, szombati ellenfele a Palota gárdája lesz.

A bajnokság elején egy roppant kellemetlen, és megmagyarázhatatlan vereséget kényszerült elviselni a zöld-fehér alakulat. A fővárosban úgy kapott ki Toma Sándor edző csapata, hogy erejéből egyetlen játszmára sem futotta. Minden hozzáértő előre elkönyvelte a vasutasok sikerét, ehhez képest a 0-3 nem festett valami jól. Még akkor sem, ha valamennyi szakértő tisztában volt azzal, mit is jelentett Kovács Edina hiánya.

– Kétségtelen, hogy alapos hidegzuhany ért bennünket – idézte fel a történteket Toma Sándor.

A szakember azt sem rejtette véka alá, hogy szombaton délután, hazai környezetben biztos győzelmet vár csapatától. Ami a táblázaton elfoglalt helyezéseket illeti, nincs nagy különbség a felek között. Az MVSC pillanatnyilag a kilencedik, 12 találkozón 11 pontot szerzett a társaság. A Palota a tizedik helyen vesztegel, 12 mérkőzésen 10 pontra futotta erejéből. A vasutasok eggyel előrébb állhatnának, ha nincs az említett őszi vereség szombati ellenfelüktől.

– Bizakodva várom az összecsapást – fűzte hozzá a miskolci szakember. – Úgy érzem, hogy kezdünk összeállni, legalábbis Veszprémben már felcsillantak biztató jelek teljesítményünkben. Számunkra nincs más lehetőség, kötelező a győzelem. Sérültjeink közül a liberó Nagy Zsanett már elkezdte a könnyített edzéseket, Oláh Csillára viszont továbbra sem számíthatunk. Vele egyébként a közeli napokban beszélgettünk, több kérdést tisztáztunk, és azt mondhatom, hogy nem lehet azt sem kizárni, befejezi aktív pályafutását. Nem olyan régen rásérült a korábban műtött jobb lábára, ráadásul az egyetemi tanulmányai is alaposan lekötik, érthető, ha inkább a civil élet felé orientálódik – tette hozzá.

Az Albrecht Miskolci VSC MVSI – Palota RSE összecsapás szombaton 17 órakor kezdődik a vasutasok Csokonai utcai csarnokában.

Doros L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-01-31 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!