Gazdaság

A fogászati turizmus felé is nyit Miskolctapolca

2013-11-21 19:30

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE hotel_aurora_131121_ja_47.jpg

Elsősorban a fogászati turizmusra épít Miskolctapolca legújabb szállodája, melyet csütörtök délután adtak át ünnepélyes keretek között a nagyközönség számára. A magyar betegek mellett évente több tízezer külföldi páciens keresi fel a magyar szakembereket, Miskolcra elsősorban a briteket szeretnék csábítani, de természetesen belföldi vendégekre is számítanak. Az új szálloda átadásán jelen volt Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is, aki kiemelte, a város gazdaságának fejlődése két pillérre, az iparra és a turizmusra épül.

hotel_aurora_131121_ja_46.jpg

Mint Oravecz Gergely szállodavezető a csütörtöki szálloda-átadás alkalmával ismertette, a miskolctapolcai négycsillagos Hotel Aurora szállodába a fogászati turizmus keretein belül a brit vendégeket szeretnék csábítani. Ismertette, jelenleg 28 szoba várja a vendégeket, de a későbbi tervek között szerepel a bővítés is. Több mint 70 vendég fér el a szállodában, melyben kialakítottak egy 80 férőhelyes éttermet, egy wellness részleget, és a fő profilnak megfelelően 3 fogászati rendelőt is. A szálloda ünnepélyes átadásán elhangzott, a megye egyetlen fogászati ct-je is itt kap majd helyet, és a tervek szerint társadalombiztosítási keretek között a lakosokat is ellátják majd.

Zsúdel Tamás, a projektgazda DENT Hotel Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetője a pályázat 2009. év végi beadásától eltelt közel négy év történéseit – nehézségeit és örömeit – foglalta össze néhány mondatban. Mint mondta, a gazdasági világválság számukra is gondokat okozott, de a rengeteg munka meghozta a gyümölcsét, és ma hivatalosan is átadhatják a szállodát. Hozzátette, most még komolyabb munka következik, hiszen meg kell tölteni vendégekkel a miskolctapolcai szállodát.

hotel_aurora_131121_ja_3.jpg

Gutyán Gergely, a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy jelen lehet az ünnepélyes megnyitón. Mint ismertette, a 2013. végén záruló európai uniós költségvetési ciklus operatív programjaiban mintegy 300 milliárd forint támogatást kapott a régió, s ebből 60 milliárd jutott a régió turizmusának fejlesztésére. Az új költségvetési ciklusra előre tekintve biztatni kívánt minden befektetőt arra, hogy pályázzanak, hiszen ezzel is tovább tudják fejleszteni Miskolcot.

Kriza Ákos
, Miskolc polgármestere az éppen ülésező közgyűlésről érkezett a négycsillagos szálloda ünnepélyes megnyitójára. Mint elmondta, többek között számos, Miskolc gazdaságfejlesztését érintő témáról tárgyalt ma a városi grémium, köztük természetesen a nemrégiben bejelentett Takata japán multinacionális cég letelepüléséről is beszéltek.

hotel_aurora_131121_ja_11.jpg

Miskolc polgármestere az átadáson a város gazdaságfejlesztésének egyik pilléreként jelölte meg az ipart, kiemelte annak erősödését, az ágazatból befolyó bevételek növekedését, s a munkahelyek számának szaporodását. Mint Kriza Ákos ismertette, ha az alapkőletételt követően a Takata miskolci üzemében beindul a gyártás, akkor „becslések szerint 2 milliárd forint körüli iparűzési adót fog fizetni a város kasszájába”.
– Ez az összeg az állam adósság-átvállalásával kiegészülve minimum 4 milliárd forint pluszt jelenthet a város költségvetésének. Úgy gondolom, ebből már el lehet indulni – tette hozzá.

A városvezető kiemelte, Miskolcon az iparfejlesztés mellett a gazdaság másik fő pillére a turizmus, melyben a város adottságaira szintén „rendkívül jól tudunk építeni”, elég csak Miskolc természeti szépségeit – köztük Miskolctapolcát –, illetve kulturális értékeit említeni.
– A turizmus ugyanúgy része a gazdaságfejlesztésnek, mint az iparfejlesztés. Ennek a két pillérnek a stabilitása Miskolc jövőjét is jelentheti – hangsúlyozta Kriza Ákos.

hotel_aurora_131121_ja_32.jpg

A polgármester emlékeztetett, amikor ennek a hotelnek az alapköveit lerakták, még nem volt teljesen világos, hogy merre indul Miskolc, bizonytalan volt a gazdasági fellendülés.
– A gazdaság fejlesztése azonban megkapta azt a lendületet, amelyet mindannyian vártunk. Most már világosan körvonalazódott, hogy Miskolc gazdasági jövője „itt van helyben”, tehát olyan fejlesztések indulnak el a gazdaság területén, amelyek a városnak és a térségének is jövőképet adnak. Ennek a hotelnek is megvan az a biztos jövőképe, hogy az ide érkező vendégek a megfelelő szakmai szolgáltatásokat fogják tudni itt igénybe venni – mondta Kriza Ákos.Az ünnepélyes köszöntőket követően Miskolc polgármestere átvágta a nemzeti színű szalagot, majd a szálloda vezetőivel és a vendégekkel közösen megtekintették Miskolctapolca legújabb hoteljét. Az első vendégek várhatóan januárban érkeznek majd a szállodába, addig is belföldi turistákkal igyekeznek feltölteni a szabad kapacitásokat. Az innovatív négycsillagos szálloda beruházási költsége több mint 1 milliárd forint volt.

Kujan I.
fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-12-12 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!