Sport

Helyzetek nélkül nyert a Csíkszereda

2013-11-18 22:08

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE jegesmedvek_csikszereda_120202_ja_3.jpg

A Csíkszereda látogatott hétfőn a Jégcsarnokban és szinte helyzet nélkül elvitte a három bajnoki pontot. A mérkőzés első tíz perce nagy küzdelmet hozott, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de egyiket sem tudták gólra váltani a felek.

A 13. percben egy látszólag szabályos gólt nem adtak meg a Miskolcnak, miután a Ruczuj fején átpörgő korongot Knox a hálóba ütötte. Továbbra is a Jegesmedvék nyomtak, a Csíkszereda egymás után lőtte a korongot tilos felszabadításra. A harmad vége előtt Faith kapott 10 perces fegyelmit, mert meg merte említeni, hogy akkorát vágtak a botjára, hogy az eltört.

Helyzet nélkül két gól

A második harmad elején hazaiak kivédekeztek egy emberhátrányt, majd teljes létszámnál ismét fölénybe kerültek. Nagyobbnál nagyobb helyzeteknél ugrottak fel a hazai nézők, de gólt mégsem láthattak. A 10. percben a semmiből lőtt gólt a Csíkszereda. A Macik eladták a korongot a támadó harmadban, és a vendégek kontrája végén Novák lőtte ki a felső sarkot (0-1). A Macik ezután is elképesztő lehetőségeket puskáztak el. És ismét egy hihetetlen balszerencse: a 18. percben Becze középreadása a játékosok között a hosszú sarokban kötött ki (0-2). Másfél perccel a harmad vége előtt a kapuvas mentette meg a vendégeket a góltól. Öt másodperc volt a játékrészból, amikor Faith egyedül állt az üres kapuval szemben, kapta is a korongot, de elütött fölötte. A miskolci szurkolók egyszerűen nem hittek a szemüknek: a Csíkszereda úgy ütött két gólt, hogy jóformán kétszer jutott el a Miskolc kapujáig és igazi gólhelyzete nem is volt, miközben a hazaiak rengeteg ordító helyzetet hagytak ki.

Egykapuztak a Macik

A harmadik harmadban a Jegesmedvék 20 percen keresztül egykapuztak, a Csíkszereda egyetlen helyzetet sem tudott kialakítani. A nyomás a 6. percben érett góllá, amikor Metcalfe kapu mögötti passzát Faith közelről vágta a hálóba (1-2). A harmad hátralévő részében a vendégek szinte ki sem tudtak jönni a harmadukból, ám a Miskolc a legnagyobb helyzeteit sem tudta gólra váltani.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – HSC Csíkszereda
1-2 (0-0, 0-2, 1-0)


Miskolci Jégcsarnok 900 néző
V: Halassy, Caprnka, Juhász, Sipos
Gól: Faith  ill., Novak, Becze
Kiállítás: 44 perc illetve 10 perc

Miskolci Jegesmedvék: Gyenes – Boyle, Hajós, Knox, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Szilágyi, Láda, Orosz, Ritó, DeBruyn, Dubek, Hegyi, Durco, Vojtkó, Budai, Miskolczi, Fliszár, Rafaj, Faith, Duschek(k). Edző: Bob Dever. 

HSC Csíkszereda: Ruczuj – Molnár, Hruby, Curilla, Bors, Góga, Flinta, Salló, Becze, Mihály, Péter, Moldován, Hildebrand, Szőcs, Novak, Papp, Bíró O., Nagy, Bíró T., Farkas, Gecse, Onodi(k). Edző: Gál Sándor.

Bob Dever: - Felborult a pálya, igazság szerint nem játszottunk rosszul, ám gól nélkül nem lehet nyerni. A csatáraink a végén rossz döntéseket hoztak, és naggyá tették az ellenfél kapusát. Hiába volt rengeteg helyzetünk, nem voltunk elég pontosak, és a szerencse is teljesen elfordult tőlünk.

Gál Sándor: - Nagyon akartuk ezt a győzelmet, mert különben leszakadtunk volna a táblázaton. Ez valódi csapatmunka volt, igaz, volt szerencsénk bőven.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!