Városinfó

„A mi városunk” – fórum Diósgyőrben

2013-11-14 19:43

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE lakossagi_forum_ady_131114_ja_10.jpg

Lakossági fórumot tartott csütörtök délután Sebestyén László országgyűlési képviselő „A mi városunk” címmel a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központban. A környéken élők felvetéseire a képviselők, a hatóságok, valamint a szolgáltatók szakemberei válaszoltak.

Sebestyén László az esemény előtt elmondta, azért hívta össze a fórumot, mert kíváncsi az ott élők problémáira, gondjaira, s ezért az illetékes szakembereket hívta meg, akik megfelelő választ tudnak adni a felmerülő kérdésekre, felvetésekre.

Az országgyűlési képviselő a hallgatóságnak elöljáróban beszámolt az elmúlt három és fél év eredményeiről, fejlesztéseiről. Elsőként említette a diósgyőri stadion rekonstrukcióját, melyhez a három és félmilliárdos támogatást az országgyűlés a költségvetéssel együtt megszavazta.
– A diósgyőri közönség, Magyarország legnagyobb tábora megérdemli, hogy európai színvonalú, nemzetközi mérkőzések rendezésére alkalmas arénában szurkoljon – emelte ki.

lakossagi_forum_ady_131114_ja_1.jpg

A miskolctapolcai strandépítéssel kapcsolatban elmondta, az ötmilliárdos projektre két ütemben 420, majd 500 millió forintot biztosít a kormány, a további forrásokról pedig az építkezés előrehaladtával döntenek. Kiemelte az M30-as és a 26-os közötti elkerülő út szerdai alapkőletételét, a lillafüredi függőkert szeptember végi átadását, valamint a diósgyőri vár és környéke folyamatban lévő megújítását, de szót ejtett Miskolc adósságának átvállalásáról, az IMF-hitel visszafizetéséről és a rezsicsökkentésről is. A tervekkel kapcsolatban a diósgyőri uszoda és a Központi Leánykollégium jövőbeli rekonstrukciójáról szólt Sebestyén László, majd átadta a szót a lakosságnak.

Az első hozzászóló a Tiszai pályaudvar és az ahhoz tartozó aluljáró állapotát, valamint Miskolc közlekedési rendjét kifogásolta. Egy diósgyőri lakos saját kárát említve a diósgyőri traumatológia megszüntetését nehezményezte, hangsúlyozva, messze van a baleseti sebészet a városrésztől, míg volt, aki a 15-ös buszútvonal árvíz után leszakadt partfalának helyreállítását kérte számon.

lakossagi_forum_ady_131114_ja_8.jpg

Szórád Róbert, az MVK Zrt. üzemgazdálkodási és szolgáltatási igazgatója kiemelte, azért vesznek részt a lakossági fórumokon, hogy beépítsék az utasok igényeit a tervekbe, mert „ők vannak a lakosokért, és nem fordítva”. A Kandó Kálmán térről elmondta, a Zöld Nyíl projektből kimaradt a terület átépítése, de azon dolgoznak, hogy rendeződjön a környék helyzete. Elhangzott, a városnak van egy tervezete a tér átalakítására, mely hosszú távú megoldást jelentene a jelenlegi gondokra.

Akadt olyan lakó, aki azt kérte Sebestyén Lászlótól, a rezsicsökkentés kitalálóját terjessze fel kitüntetésre, míg egy másik miskolci a függőkertet dicsérte, hozzátéve, hogy a Hámori-tó és környéke (a csónakházzal és a sétánnyal együtt) ugyancsak méltó lenne az odafigyelésre.

lakossagi_forum_ady_131114_ja_6.jpg

A plénumon a legtöbb felvetésre próbáltak helyben felelni, az összetettebb, utánajárást igénylő problémákra pedig írásban válaszolnak majd az önkormányzat, a hatóságok (Miskolci Önkormányzati Rendészet, rendőrség) és a szolgáltatók (MIK Zrt., MVK, MIVÍZ és Miskolci Városgazda) szakemberei. A válaszokból Sebestyén László is kér egy-egy példányt, hogy – mint hangsúlyozta – legyen látható eredménye a fórumnak.

S. P.
fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!