Városinfó

Rendkívüli közgyűlés: 60 hektár összefüggő iparterület

2013-11-08 16:41

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kozgyules_131022_ml_8625.jpg

Rendkívüli közgyűlést tart november 11-én, hétfőn reggel 8 órától Miskolc önkormányzata. A napirendi javaslatban egyetlen előterjesztés szerepel, amely szerint Miskolc Településszerkezeti Tervét (TszT) és Építési Szabályzatát (MÉSZ) módosítanák. Konkrétan a Déli Ipari Park jelenleg megosztott területét kívánják egyesíteni.

Az önkormányzati tulajdonban lévő, Bogáncs utcai Déli Ipari Park mintegy 60 hektáros területét jelenleg hosszában egy közútként szabályozott terület osztja ketté. Mint az előterjesztés fogalmaz, ez a kisebb egységekre bontás nem megfelelő, nem elég vonzó a területen megtelepedni szándékozó esetleges nagybefektetők számára. Ennek megvan az a kockázata, hogy a megfelelő terület hiányában más települést választanak esetleges beruházások.

Ezért azt javasolják, hogy ezután az útként nyilvántartott területen is az iparterületi szabályozás legyen érvényben – tehát mintegy 60 hektár összefüggő iparterület jöjjön létre. Így kedvező feltételeket tudnak biztosítani a városban megtelepedni kívánó nagybefektetőknek is.

minap.hu
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-06-01 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!