MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt.

Folytatódik a fészekbontás Miskolcon!

2013-10-27 09:21

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE avas_feszekrako_131025_ja_26.jpg

Éppen csak átvette az első kiürített fészekrakós lakást az önkormányzat, és máris sorban „érkezik” a többi. Ezen a héten újabb négyet ürítettek ki, a jövő héten további négy következik.

Ahogy arról a múlt héten beszámoltunk, szimbolikusan és szó szerint is elkezdődött Miskolcon a fészekrakók utáni takarítás, a fészekbontás. Kriza Ákos polgármester országgyűlési képviselőkkel és a közgyűlés Fidesz, valamint KDNP frakciójának vezetőjével látott munkához a Szilvás utcán, az első lakásban abból a 173-ból, amelynek a követelését megvette az önkormányzat. A polgármester a keddi közgyűlésen beszélt arról, hogy újabb két lakás került kiürítve az önkormányzat birtokába, a december 1-jei kilakoltatási moratóriumig pedig még 25-30 lakást szeretnének átvenni.

avas_feszekrako_kottman_dezso_131025_ja_12.jpg

Mint pénteken megtudtuk, két újabb lakással együtt már ötre emelkedett azok száma, amelyet a végrehajtók kiürítettek és az önkormányzat számára átadtak. Ezek a MIK kezelésébe kerülnek, a cég munkatársai pedig előbb kitakarítják, majd bogárirtást végeznek, mondta el az egyik, Gesztenyés utcai lakásban Kottman Dezső, az ingatlangazdálkodási cég létesítményüzemeltetési irodájának munkatársa. Ezt követheti majd a felújítás, amelyet a START Közmunkaprogram keretében tudnak elvégezni Miskolcon, majd a lakások bekerülnek a MIK bérlakás rendszerébe és a tervek szerint fiatal családok kapnak majd lehetőséget velük arra, hogy elkezdhessék önálló életüket.

Kottman Dezső azt is elmondta, hogy ezek a lakások jellemzően erősen lelakott állapotban vannak, hiányoznak a gépészeti berendezések, üvegezés, villanyszerelés, festés, gyakorlatilag teljes felújítás vár rájuk. Ennek kitűnő példája volt a másik, Áfonyás utcai lakás, amelyet a MIK munkatársa szintén megmutatott, kosz, hiányzó épületelemek, sőt még a szellőzőből az alumínium betétet is kiszedték. Kottman Dezső azt is elmondta, a jövő héten újabb négy lakást vehet át az önkormányzat, ütemesen indult tehát meg a fészekrakó csalók kiköltöztetése.

toth_zoltane_131025_ja_1.jpg

Nagyon örül a lakók távozásának Tóth Zoltánné, a Gesztenyés utcai lépcsőház egyik lakója. Mint mondja a népes család igencsak hangos volt, zengett tőlük állandóan a lépcsőház, de hiába szóltak rájuk, semmi foganatja nem volt. Emellett nagy probléma, hogy semmit nem fizettek, így a közös költséget sem, amivel tovább nehezítették a lakóközösség életét. „Ingyen sehol nem lehet lakni, nem tudom, hogyan gondolták ezt” – teszi hozzá a hölgy megemlítve, hogy a környéken a közbiztonság sem lett túl jó a fészekrakók miatt. „Nagyon jól teszi az önkormányzat, amit csinál, már sokkal hamarabb is léphetett volna a város vezetése, örülök neki, hogy a mostani végre ezt megteszi. Nagyon szerettünk itt lakni, de az utóbbi években nagyon elkeseredtünk, jó látni, hogy végre történik valami” – tette hozzá.

H. I.
fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-09-30 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!