Közélet

Nevelési és oktatási harmónia – megáldották a sportudvart

2013-10-22 15:08

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE szent_imre_iskola_sportpalya_aldas_131022_ja_6.jpg

Ternyák Csaba egri érsek szentelte fel kedden a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola bő egy hónappal ezelőtt elkészült sportudvarát. A tanulók látványos bemutatóval demonstrálták az új pálya sokszínűségét.Mint arról beszámoltunk, egy hónappal ezelőtt vehették használatba a diákok a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola új sportudvarát. Balog Gyula plébános köszöntőjét és az intézmény hitéletét bemutató beszédét követően Ternyák Csaba egri érsek szentelte fel a pályát kedden, majd látványos sportbemutatóval rukkoltak elő a Szent Imre tanulói.

szent_imre_iskola_sportpalya_aldas_131022_ja_25.jpg

Ternyák Csaba gratulált a sportolóknak, amiért sokszínű bemutatóval demonstrálták, mi mindenre használható a pálya.
– Ép testben ép lélek; a tanulás is sokkal jobban megy, ha jelen van mindennapjainkban a testmozgás, erre buzdítom a fiatalokat – mondta az érsek.

szent_imre_iskola_sportpalya_aldas_131022_ja_15.jpg

Kovácsné Nikházy Eleonóra igazgató köszönetet mondott a támogatóknak – többek közt az érseknek és a szülőknek –, hogy megépülhetett a sportudvar.
– Sok ember áldozatos munkája és anyagi felajánlása van benne, ezért hálával tartozunk nekik – emelte ki az intézményvezető.

szent_imre_iskola_sportpalya_aldas_131022_ja_29.jpg

Miskolc polgármestere elárulta, elsőre igent mondtak a fejlesztési tervekre.
– Nem mondom, hogy nem vagyok elfogult, az iskolában tapasztalt nevelési és oktatási harmónia mindenképpen támogatásra méltó. Pazar minőségű pályája lett az intézménynek, azt kívánom, hogy egészségben sportoljanak itt a gyerekek – mondta Kriza Ákos.

szent_imre_iskola_sportpalya_aldas_131022_ja.jpg

Sebestyén László
országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, mindig örömmel tölti el, ha valamely iskola kapcsán fejlesztésről tud beszámolni.
– Híresen jó a nevelés a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolában. Az iskola, a szülők és képviselők összefogásával épült meg a sportpálya, mely elengedhetetlen a mindennapos testneveléshez – hangsúlyozta a politikus.

A képviselő hozzátette, a következő fejlesztés egy tornacsarnok kell, hogy legyen, s bízik abban, hogy néhány éven belül az is meg tud épülni az újdiósgyőri általános iskolában.

S. P.
fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-01-27 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!