Kultúra

Templomi lézershow – Jelenések a Szent Annában

2013-10-07 13:22

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Különleges fényszínházi előadást szerveznek október 19-ére a Szent Anna templomba. A karitatív templomi lézershowból befolyt összeget a templom felújítására fordítják a szervezők.

fenyszinhazjelenesek01.jpgJelenésekre invitálja a miskolciakat a Fényszínház. Első megállóként, október 19-én, a Szent Anna templomban rendeznek templomi fényshowt. A különleges esemény kiemeli azt a szakrális szimbólumot, amely a történelem során mindig nagy jelentőséggel bírt.
– Hisszük, hogy a fény jelenléte a templomban különös erővel szimbolizálja mindazt, melyekkel szebbé, jobbá tehetjük magunk és mások életét. Az ima jelképezi a szeretet fényét, mely erőt, támaszt nyújt, bármilyen időben – tudtuk meg a Fényszínház tagjaitól.

A Fényszínház Jelenések című előadásában feldolgozza a Miatyánkat – teszi mindezt multimédiás és lézeres eszközökkel. A lézergrafikákat Simon András grafikusművész hozta létre. Az alkotó évtizedek óta elismert egyházi művész. Különleges vonalvezetésű grafikáit emeli ki a lézerfény textúrája. A program forgatókönyvét és látványtervét pedig Csömör Hermina készítette, aki évtizedes alkotója a Goldlézernek. Mint mondta, régóta arról álmodik, hogy a lézerfényt templomban szerepeltesse.

– A keresztény világ legismertebb imája a Miatyánk. Újkori feldolgozásában törekedtünk a szeretet szimbólumainak legszebb megfogalmazására – zenével, álló és mozgóképekkel, lézerjelenésekkel, az ima érzelmeinek bensőséges hangulatával. A Miatyánkot világ szinte minden nyelvére lefordították – mondták az alkotók.

A Fényszínház az év elején alakult, hogy betöltve az űrt, amit a Lézerszínház hagyott maga után. Egyedülálló fény-látvány élménnyel és erőteljes színpadképekkel kárpáztatják el a közönséget.

Az október 19-ei előadás a Szent Anna templom felújítására is gyűjtenek a szervezők.

Kiss J.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-07-14 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!