Videós hírek

Nemzetközi mezőnyben is tarolnak a magyar rúdtáncosok – videókkal!

2013-10-04 18:22

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Ismét kiemelkedően teljesítettek a magyar lányok a nemzetközi rúdtánc mezőnyben, hiszen a European Pole Sport Championship versenyen junior szóló kategóriában és junior duó kategóriában is aranyérem született. A verseny zsűrijében helyet kapott Pirner Alma is, aki Dollhouse Táncstúdió vezetője, a hazai Miss Poledance Hungary verseny szervezője.

Hazánkban egyre népszerűbb mozgásformává válik a rúdtánc – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy évről-évre kiemelkedően teljesítenek a magyar lányok a nemzetközi versenyeken. Az idei European Pole Sport Championship rúdfitnesz versenyen két hazai aranyérem született, ami megerősíti a magyar lányok helyét a nemzetközi mezőnyben.

rudtancos_flochbernadett_szlavyeszter.jpg

„A rúdfitnesz Európa bajnokság már tavaly is aranyéremmel zárult a magyar lányok számára, akkor Pálmaffy Barbara és Bardóczy Ilka felnőtt duó kategóriában tudott győzni. Az idei versenyre minden eddiginél többen, összesen 98 résztvevő regisztrált. A magyar lányok ezúttal a junior kategóriában jeleskedtek, ahol két aranyérmet is nyertek: Floch Bernadett szóló kategóriában és duó kategóriában is a legjobbnak bizonyult, utóbbiban Szlávy Eszterrel sikerült az első helyet megszerezniük. A European Pole Sport Championship nagyon különleges verseny, mert ellentétben a poledance versenyekkel, a zsűri itt a rúdfitneszt mint sportot értékeli, a technika, a mozdulatok és az atlétikai elemek alapján pontoz. A poledance versenyeken, amilyen az október 12-én megrendezendő Miss Poledance Hungary, a hangsúly a show-n van: olyankor értékeljük a produkcióhoz választott zenét és kosztümöt, a testbeszédet, a mimikát, a magassarkú viselését és a show történetét – vagyis a produkció művészi értékét is” – mesélte Pirner Alma.

rudtancos_floch_bernadett.jpg

Floch Bernadett nem először bizonyította tehetségét nemzetközi mezőnyben, hiszen az idei londoni világbajnokságról is aranyéremmel tért haza.
„A külföldi versenyekről mindig sok tapasztalattal térek haza. Élvezem a külföldi rúdtáncosok társaságát, ráadásul megismerhetem az ő technikai fogásaikkal, új trükköket leshetek el. Az idei mezőny nem volt olyan erős, összesen négyen indultuk a junior kategóriában, és bár a többi lánynak gyönyörű lába és tökéletes spicce volt, nálam később kezdtek rúdtáncolni, így nem tudtak annyira kibontakozni a kűrjükben, mint én. Már rutinos versenyzőnek mondhatom magam: részt vettem amatőr bajnokságokon, majd idén a londoni világbajnokságon aranyérmet szereztem junior kategóriában, végül a hazai EB-selejtezőn is jól szerepeltem, így jutottam ki végül a European Pole Sport Championship-re, Prágába, ahol végül két aranyérmet szereztem. A verseny alatt sajnos kibicsaklott a bokám, de szerencsére nincs komoly baj és folytathatom az edzést. Mivel kiskorú vagyok, az idei Miss Poledance Hungary versenyen még nem indulhatok, de egy különleges műsorszámmal bemutatkozom az estén” – mesélte az Európa bajnok Floch Bernadett.
A hazai közönség tehát legközelebb október 12-én találkozhat a Miss Poledance Hungary-n, azaz a magyar rúdtánc bajnokságon, amelynek győztese a világversenyen képviseli Magyarországot.

A győztes kűrök:

Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-01-28 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!