Közélet

A rezsicsökkentésről Szerencsen

2013-09-27 10:27

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Magyarország nem hagyja magát! Védjük meg a rezsicsökkentést! címmel lakossági fórumot tartott csütörtökön, Szerencsen, a Rákóczi-várban Mengyi Roland országgyűlési képviselő és Répássy Róbert, igazságügyért felelős államtitkár.

Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere, országgyűlési képviselőmegköszönte a közönségnek a részvételt, majd átadta a szót Répássy Róbertnek.
– Először a kormány nevében szeretném megköszönni azt a támogatást, erőt, amelyet a több mint kétmillió aláírás biztosít – jelentette ki az államtitkár, aki kifejtette, hogy ez egyben azt is jelenti, az emberek nem csak a saját érdekeiket nézik, hanem érzik: a kormány olyan erőkkel, nagyhatalmakkal vív, amelyek érdeke, Magyarországon ne változzon semmi. Emlékeztetett, hogy hazánk 2010-ben a szakadék szélén állt, egyetlen kivezető út volt, amely előre vezet. A bukott baloldali kormányok elsősorban a mohó multinacionális cégeket szolgálták ki, s veszélybe került a gazdasági függetlenségünk.

Az Orbán-kormány viszont bevonta a közteherviselésbe a multikat és a bankokat. A kormány következetesen érvényesíti a nemzeti érdekeket, s hála a polgárok támogatásának, az út folytatását ígérte Répássy Róbert.

– Közös erőfeszítésünknek köszönhető, hogy a gazdaság újra jó pályára állt. Ma már – ha kis mértékben is, de folyamatosan – bővül a gazdaság – amit számokkal is alátámasztott Mengyi Roland. Hozzátéve: Borsod-Abaúj-Zemplén is jobban teljesít, például a megyei székhellyel működő gazdasági szervezetek az idei első félévben 48,6 milliárd forint beruházást valósítottak meg, ami folyó áron 1,3 százalékkal több az előző év azonos időszakénál.

A Fidesz a szocialistákkal ellentétben nem a bankok, multik, hanem a magyar családok oldalán állt. Ennek megfelelően a polgári kormány egyik első intézkedése volt 2010-ben a rezsitarifák befagyasztása. Csupán ennek az egyetlen lépésnek köszönhetően két év alatt több mint 400 milliárd forintot tudtak megtakarítani a magyar családok! Ez azonban csak az első lépés volt, amelyet a rezsicsökkentés követett! Ilyenre nem volt példa a rendszerváltás óta eltelt 22-23 év alatt.
A rezsicsökkentés menetét ismertetve Mengyi Roland elmondta: január elsejétől 10 százalékkal csökkent a villamos áram, a földgáz és a távfűtés lakossági ára. Ez a szerencsi járásban a földgáz esetében 263,8 millió forint, a villamos energia esetében pedig 120,7 millió forint megtakarítást jelent. Kiemelte, hogy mivel komoly pénzekről van szó, ezért komoly támadásokkal kellett szembenézni.

A rezsicsökkentés megvédésére aláírásgyűjtésbe kezdett a Fidesz.  A mintegy 2,5 millió polgár megerősítette, hogy jól döntöttek, amikor a magyar családok oldalára álltak.

A második lépcsőben a vízdíj, csatornadíj, szemétszállítás, PB-gáz, szennyvíz, kéményseprés díja lett alacsonyabb. Azonban ezzel még nem ért véget a rezsicsökkentés. Jön a harmadik ütem. November 1-jétől tovább csökken az áram, a gáz, és a távfűtés ára, így a tavalyi árakhoz képest összesen 20 százalékkal lesz alacsonyabb ezeknek a szolgáltatásoknak a díja.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-08-17 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!