MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft.

Újraindul a fűtés

2013-09-26 12:24

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Miskolcra vonatkozó időjárási előrejelzések alapján a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. – a lakóközösségekkel érvényben lévő megállapodásának eleget téve – szeptember 26-án délután 4 órától újraindítja a fűtésszolgáltatást.

A külső hőmérséklet előrejelzési adatai alapján szeptember 26-án délután 16 órát követően a MIHŐ Kft. újraindítja a fűtést a lakosságnál. Ezt teszi egyéb felhasználóinál is, ahol erre megbízást kapott – tájékoztatott Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs és PR-vezetője.

Továbbra is, amennyiben a külső hőmérséklet indokolja, úgy szakaszosan szolgáltat majd a MIHŐ, vagyis napközben szünetelteti a fűtést, ami megfelel a korábbi évek gyakorlatának. Az idei fűtési szezonban is volt már szakaszos fűtés a lakosság részére, szeptember 21-23. között, amikor az esti, éjszakai és reggeli órákban voltak melegek a radiátorok, mivel a nappali maximum hőmérséklet nem indokolta az egész napos fűtést. A MIHŐ Kft. ezzel is igyekezett megfelelő komfortérzetet biztosítani a lakásokban és csökkenteni a fogyasztók költségeit – tette hozzá.

A fűtés indításakor épületen belüli probléma lehet a fűtési rendszer „belevegősödése”. Ez azokban a távfűtéses lakásokban jelentkezhet, ahol a fűtést radiátorszelep szabályozza. Ilyenkor a radiátor nem fűt rendesen, vagy „csörög” benne a víz. Ennek elkerülése érdekében fontos, hogy a fűtés beindulásáig tartsák teljesen nyitott állásban a szelepeket, azokat csak a beindulást követően állítsák vissza a kívánt állásba.

A fűtési idény a jelenlegi jogszabályok szerint szeptember 15-től május 15-ig tart. Az előző éveknek megfelelően a MIHŐ Kft. a lakóközösségekkel kötött megállapodások szerint automatikusan beindítja a fűtést, amennyiben a napi középhőmérséklet előreláthatólag három egymást követő napon 12 Celsius-fok, vagy egy napon át 10 Celsius-fok alatt marad.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-02-19 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!