Közélet

Bizalommal az új nevelési évben is

2013-09-18 20:58

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE bolcsode_evnyito_130918_fkcs_1.jpg

Nevelési évnyitót tartottak szerda délután a Bokréta utcai Margaréta Bölcsődében. Az eseményen részt vett Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is, aki megnyitó beszédében szólt a bölcsőde-felújításokról, és hangsúlyozta, a város vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a szülők bizalommal vigyék gyermekeiket a bölcsődékbe, a pedagógusok pedig nyugodt körülmények között tudjanak dolgozni.

– Nem túl régóta jár ide az unokám, de nagyon jó véleménnyel vagyok a Bokréta utcai intézményről – fogalmazott meg határozott véleményt Szűcsné M. Mária. Kifejtette, a bölcsőde vezetőjénél alkalmasabb embert el sem tudna képzelni a posztra, de a munkatársai is mindent megtesznek annak érdekében, hogy közösséget és jó hangulatot teremtsenek az intézményben.

Közel nyolcvan gyermekkel – tehát több mint 90 százalékos kihasználtsággal – kezdte meg az új, 2013-14-es gondozási évet a Margaréta Bölcsőde, tudtuk meg Tóth Andrea bölcsődevezetőtől a szerdai nevelési évnyitón. A legfiatalabb csemete alig 6 hónapos, a legidősebb pedig 3,5 éves.
– Bevallom, kicsit félve indultunk neki az új gondozási évnek a májusi baleset után, de a szülőket nem riasztotta el a sajnálatos esemény. A szülői közösség kétharmada új, hiszen közel 70 gyermek került fel óvodába – ismertette Tóth Andrea, majd köszöntötte mások mellett Kriza Ákos polgármestert, valamint Kovács Józsefné Budai Mária önkormányzati képviselőt is.

bolcsode_evnyito_130918_fkcs_3.jpg

Az intézmény vezetőjének köszöntőjét követően Kriza Ákos, Miskolc polgármestere mondott ünnepi beszédet, melyben hangsúlyozta a nevelés és az oktatás fontosságát a jövő szempontjából, és kiemelte a megfelelő nevelői környezet kialakításának szükségességét.
– Hogy a májusi szomorú eseményhez hasonló ne fordulhasson elő többé, elrendeltem a miskolci közintézmények műszaki, statikai és állapotvizsgálatát. A miskolci városvezetés számára kiemelt jelentőségű az, hogy a gyermekek biztonságban legyenek a városi intézményekben, így minden intézményt átvizsgáltak, a Margaréta Bölcsődében pedig már elkészült az érintett terület újravakolása is – mondta a polgármester.

Kiemelte ugyanakkor, hogy Miskolc 350 millió forint támogatást nyert bölcsőde-korszerűsítésre, felújításra az Új Széchenyi Terv keretében. Mint mondta, Miskolcon összesen 756 bölcsődei férőhely van, mellyel a városban minden jelentkező igényt kényelmesen ki tudnak elégíteni, viszont nagyon fontosnak tartották azt, hogy ezen férőhelyeknek a minőségét növeljék.

Mint ismert, a pályázati kiírás feltételei szerint, a projekt során a városban működő tíz bölcsődéből három olyan intézményt – a Diósgyőrit, a belvárosi Mesemalmot és az avasi Napraforgó Bölcsődét – újítanak fel, korszerűsítenek, amelyek teljes kapacitással üzemelnek, és ahol sok gyerek ellátásáról gondoskodnak a város különböző részeiben.
Az intézményeket igyekeztek úgy kiválasztani, hogy azok lefedjék Miskolc teljes területét, az összes városrészt, ezért esett három, egymástól viszonylag távoli városrész bölcsődéire a választás.

bolcsode_evnyito_130918_fkcs_7.jpg

A három bölcsőde teljesen megújul, külső hőszigetelést, szilikon nemesvakolatot kap, de cserélik a külső és belső nyílászárókat, napcellákat telepítenek az intézményekben, megújulnak a vizesblokkok, a belsőterek, akadálymentesítik a bölcsődéket, és csapadékvíz elleni szigetelést is kiépítenek.

– A város vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a szülők bizalommal vigyék gyermekeiket a bölcsődékbe, a pedagógusok pedig nyugodt körülmények között tudjanak dolgozni – hangsúlyozta a polgármester.

Kujan I.
fotó: F. Kaderják Cs.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-06-17 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!