Városinfó

Digitális forradalom Miskolcon

2013-08-29 12:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE lap_topok.jpg

Minden második miskolci család számítógéphez jut, Magyarország legnagyobb lakossági számítógépes fejlesztése történik az elkövetkező fél esztendőben Miskolcon. - Mint a város polgármestere, nagyon örülök annak, hogy a program támogatásával a kormány mind a szakmai, mind pedig politikai erőfeszítéseinket támogatja. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az országban egyedülálló, példa nélküli fejlesztésről van szó! - hangsúlyozza csütörtöki közleményében Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

kriza_akos_sajtaj_130205_ja.jpgA kormány döntése alapján, a Miskolcon és környékén élők 20 000 laptop térítésmentes használatát igényelhetik a jövőben. A cél a digitális fejlődés elősegítése, az itt élő közösség info-kommunikációs készségének növelése.

A „Miskolc és agglomerációja digitális közösség” című programot, amellyel szakmai pályázatot nyújtott be a város, a rendkívüli kormányzati intézkedéseket szolgáló tartalékból támogatja a kormányzat, amely ezzel a döntésével a digitális írástudás XXI. században betöltött jelentőségére épített. A cél az, hogy a digitális fejlődés munkahely és közösségteremtő lehetőségét kihasználja a város lakossága, hogy támogassák, ösztönözzék a hátrányos helyzetű régióban a fejlődés egyik meghatározó előfeltételét.
 
- A program az állam, az európai uniós források és az érintett piaci szervezetek társfinanszírozásában  jön létre.
A projektet a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (továbbiakban: NIIFI) közreműködésével bonyolítja le Miskolc Megye Jogú Város Önkormányzata.
A kormányhatározat végrehajtását, azaz a helyi önkormányzat által elvégezhető feladatokat Miskolc Város Önkormányzata átvett közfeladatként látja el. Ennek érdekében van szükség a város közgyűlésének az ezzel kapcsolatos határozat elfogadására.
Ezt a határozatot vette napirendjére mai, rendkívüli ülésén Miskolc közgyűlése, és ez az oka annak is, hogy ennek a korszakalkotó programnak a hivatalos indulása előtt már tájékoztatom a város közösségét - hangsúlyozza Kriza Ákos.

Tisztelt miskolciak!

Mint a város polgármestere, nagyon örülök annak, hogy a program támogatásával a kormány mind a szakmai, mind pedig politikai erőfeszítéseinket támogatja.
Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az országban egyedülálló, példa nélküli fejlesztésről van szó!

A laptopok beszerzésére, a korszerű városi hálózat kiépítésére, az informatikai ismeretek oktatására, digitális terek létrehozására és miskolci webes szolgáltatások fejlesztésére különböző forrásokból közel 4 milliárd forint központi forrást ad a kormányzat.

Tehát: 4 milliárd forintot a miskolci polgárok jövőjébe tudunk fektetni. Egyedülálló, hogy ilyen nagy mértékben történik fejlesztés térségünkben! Egyedülálló, hogy közvetlenül, a személyeknek- a tanulni, dolgozni, művelődni akaró polgároknak- tudunk segíteni!

A program olyan hatalmas volumenű, hogy ezzel nem kevesebbet, mint a miskolci háztartások felét érinti.
És tegyük hozzá, hogy bár sok város szerette volna magának megnyerni ezt a programot, mégis csak Miskolc, csak Miskolc volt képes arra, hogy olyan koncepcióval álljon elő, amely a kormány teljes támogatását élvezi.
A programot az erre a célra létrejövő iroda és szervezet vezényli majd le, meghatározott előírások, és pályáztatás útján.
Itt szögezem le azt, hogy a laptopokat nem osztogatjuk. Azokat csak olyan személyek kapják, akik garantálják, hogy használják és érdemesek arra, hogy ilyen támogatáshoz jussanak. Minimum kritérium tehát a jogkövető magatartás.

A program minden részletéről a jövőben részletes tájékoztatást kapnak majd a polgárok, akik remélem, a jövőben nemcsak megértik, hanem meg is élik majd, milyen a közös siker, Miskolc sikere! - emeli ki közleménye végén Miskolc polgármestere.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-05-29 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!