Közélet

Sokadszor ellenőriztek a Szilváson

2013-08-08 16:43

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ellenorzes_szilvas_130808_fkcs_3.jpg

Együttélési problémák, szemetes lépcsőházak, a közös költség befizetésének elmaradása, a lakcím-bejelentési kötelezettség elmulasztása, áramlopás – az eddigi tapasztalatok és lakossági bejelentések alapján ezek a leggyakrabban felmerülő problémák az avasi Szilvás utca 19. és 21. számú lépcsőházban. Újabb átfogó hatósági ellenőrzést tartottak tehát az érintett bérházakban.

– Ötödik vagy hatodik alkalommal végzünk itt ellenőrzést, ugyanis sok a lakossági bejelentés, de a kollégáktól és a körzetben tevékenységet végző társszervek munkatársaitól is kapunk jelzéseket. Ezért is vagyunk itt újra, és ellenőrizzük a Szilvás utca 2., 19. és 21. számú lépcsőházat – mondta el az ellenőrzés megkezdése előtt Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet közterület-felügyeleti és rendészeti vezetője.

ellenorzes_szilvas_130808_fkcs_1.jpg

Tapasztalataik tehát már vannak, de a lakosság és a társszervek is sokat segítenek a problémás lakások felderítésében. Így a rendészeti vezető már a csütörtöki ellenőrzés előtt tudta sorolni a legjellemzőbb eseteket: van, aki nem fizeti a közös költséget, szemetesek a lépcsőházak, és van olyan lakó, aki be sem jelentkezik, elmulasztja tehát a lakcím-bejelentési kötelezettség teljesítését. Rendszeresen fedeznek fel továbbá áramlopást is, ezt az ellenőrzés után természetesen jelentik az ÉMÁSZ felé – csakúgy, mint a szintén ellenőrzött állattartás során felmerülő, vagy éppen közegészségügyi problémákat az ÁNTSZ felé.

– A mostani ellenőrzésen a MIHŐ munkatársai vannak jelen, velük is kölcsönösen segítjük egymás munkáját. Amennyiben mi látnánk olyan problémát, ami az ő hatáskörükbe tartozik, azt itt személyesen közöljük velük, de ez fordítva is igaz, ha ők kérik a segítségünket egy lakásban való ellenőrzés vagy a bejutás miatt, akkor pedig mi segítünk – mondta Kovács László Csaba.

ellenorzes_szilvas_130808_fkcs.jpg

Mint mondta, a fogadtatás mindig vegyes – a problémás lakók, albérlők természetesen nem örülnek az ellenőrzéseknek, a rendes életvitelt élők viszont örömmel fogadják őket (ez a kettősség egyébként a lépcsőházak tekintetében is megfigyelhető). Mindettől függetlenül természetesen megtartják az ellenőrzéseket. Tapasztalataink szerint az ajtót nyitó lakosok készségesek az ellenőrzés során, a sajtó számára azonban egyikük sem kívánt nyilatkozni…

K. I.
fotó: F. Kaderják Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2018-05-21 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!