Kultúra

Az egész országgal megismertetné Miskolcot

2013-08-07 18:05

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE pal_denes_miskolc_130807_ja_48.jpg

Miskolcon forgatja első videoklipjét Pál Dénes, a felvételekbe bárki bepillanthatott szerdán. Magyarország hangja nem véletlenül választotta „A széltől is óvsz” című dalának forgatási helyszínéül szülővárosát, az énekes, a jövőben is aktív részt vállal Miskolc népszerűsítésében. Szándékát Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is örömmel fogadta. A város és az énekes további együttműködéséről szerdán, sajtótájékoztatón számoltak be az illetékesek a Művészetek Házában, mely a hamarosan debütáló klip egyik helyszíne lesz.

A sajtótájékoztatón elhangzott, Pál Dénes – miután megnyerte a Voice tehetségkutató versenyt – számos fővárosi felkérés, ajánlat mellett sem szeretné mellőzni szülővárosát. Sőt, szándékai szerint dalaival, fellépéseivel a továbbiakban népszerűsíteni fogja Miskolcot. Ennek egyik lépése az is, hogy Miskolcon forgatja első videoklipjét, mely „A széltől is óvsz” című dalához készül.

pal_denes_miskolc_130807_ja_1.jpg

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere nagy megtiszteltetésnek nevezte Pál Dénes döntését, s mint mondta, Miskolc erejéhez mérten támogatni fogja az énekest abban, hogy álmait valóra váltsa, minden segítséget megad sikeres pályafutásához.
– Pál Dénes a kereskedelmi televízióban megnyert tehetségkutató verseny után a fővárosi sztárélet csillogása, a haknik világa helyett Miskolcot, és saját – a rajongók által elismert – képességeinek továbbfejlesztését választotta. Úgy gondolom, döntése nagy megtiszteltetés mind Miskolc, mind az itt élők számára, hiszen a város átalakulóban van, már maga mögött hagyta az „acélváros”, jelzőt és élhető, fiatalos, dinamikus várossá válik. Ebben az átalakulásban fontos szerepet tölt be Pál Dénes, aki példát mutat abban, hogy lehet a sikert helyén kezelni, lehet a gyökereket megtartani, és lehet akkor is fejlődni, ha nem a fővárosban tervezi a jövőt. Miskolc számára a legfőbb város, és ezt mindig hallani tőle. Többször beszélgettünk már, és ez mindig el is hangzott, csakúgy, ahogy fellépések, interjúk alkalmával is – mondta Kriza Ákos.A polgármester hozzátette, Pál Dénes hazatérésével bizonyította, Miskolc a fiatalok számára is jó választás.
– A mi feladatunk, hogy ne pusztán hálásak legyünk azért, mert így döntött, és jelenlétével, munkásságával hozzájárul Miskolc és a Miskolci Egyetem imázsának javulásához, hanem segítsük, támogassuk őt, hogy példája nyomán tehetséges fiatalok döntsenek Miskolc mellett. Éppen ezért, Miskolc erejéhez mérten támogatni fogja őt abban, hogy álmait valóra váltsa. Biztos vagyok abban, hogy összefogásunkkal – még ha ez nem is lesz könnyű – ez meg is valósulhat – tette hozzá Kriza Ákos.

Együtt a várossal

Pál Dénes hangsúlyozta, öröm számára, hogy a klip Miskolcon készülhet, hiszen ezzel népszerűsítheti a várost is.
– Számomra mindig is fontos volt és fontos lesz Miskolc; ide köt a családom, a barátaim és nagyon sok szép emlék. Szeretném, ha megismerné az ország ezt a várost, de egy kicsit másképp, mint ahogy eddig tette és tehette. Ez egy olyan hely, ahol kincset lelhetünk, barátot, támogatót, természeti csodákat és életünk végéig tartó kapcsolatokat – mondta Pál Dénes.

pal_denes_miskolc_130807_ja_9.jpg

 – Közel egy évvel ezelőtt nagyot álmodtam. Elindultam egy országos versenyen, a Tv2 által meghirdetett Voice produkcióban, amit a szavazók, a Miskolci Egyetem és Miskolc városának támogatásával megnyerhettem. A közönség szeretete emelt engem Magyarország Hangjává. Ezzel a címmel élni kívánok és nem visszaélni. Szeretném, ha tudnák, hogy itt olyan emberek élnek, akik képesek az összefogásra, egymás támogatására. Így születhetett meg az a gondolat, hogy ne pusztán egy Miskolcról jött fiú legyek, hanem egy miskolci ember, aki nem felejti el, honnan indult – mondta Pál Dénes.

Kiemelte, éppen emiatt a következő időszakban szeretne a várossal együtt dolgozni azon, hogy az ország, a régió, de még maguk a miskolciak is felfedezhessék ezt a várost egy egészen más, eddig nem ismert szemszögből.
– Szeretném, ha rácsodálkoznának az itt lakók is arra, hogy tulajdonképpen mennyi kincs mellett élünk, mennyi méltánytalanul elfeledett, mellőzött értéke van még ennek a városnak. Ezért döntöttem úgy, hogy első dalomhoz itt forgatom le a videoklipet, melynek felvételeibe bepillantást engedek a sajtó képviselőinek és az arra kíváncsi embereknek is.

Rajongók (is) írták a forgatókönyvet

Pál Dénes elmondta, a klip forgatókönyvét egy általa meghirdetett forgatókönyvíró versenyre beérkezett ötlet nyomán írták. Mint mondta, a felhívásra közel száz pályázat érkezett alig néhány nap alatt a rajongóktól. A nyertes Debreceny Lilla, aki Győrből utazott ide, hiszen szerepet is kapott ebben a klipben. Magyarország hangja örömét fejezte ki, hogy mind Lilla, mind a második a harmadik helyezett is, Árszintye Erika és Knyihár Anna is megjelentek a Művészetek Házában.

pal_denes_miskolc_130807_ja_13.jpg

– El kell árulnom, hogy ezt a videót saját gyermekemnek tekintem, hiszen a forgatókönyv átdolgozásában, a szervezésben, rendezésben, utómunkálatokban is nagyrészt vállalok – természetesen az éneklés mellett – tette hozzá az énekes.

Klipforgatás, koncert, közönségtalálkozó

Pál Dénes szólt a jövőbeli terveiről is, mint mondta, a munka nem áll meg, hamarosan újabb dalát is hallgathatja majd a közönség, sőt szövegíróként is kipróbálná magát a jövőben. Jövőbeli terveiről szólva kiemelte, Miskolc a jövőben is fontos lesz karrierjében.
– Amint megjelenik a lemezem, a helyi közönség elsőként találkozhat majd a dalaimmal, és persze velem is, egy lemezbemutató koncert és egy közönségtalálkozó formájában – mondta Pál Dénes.

pal_denes_miskolc_130807_ja_52.jpg

A rajongók és az eseményen megjelent újságírók ezt követően részt vehettek a klip több jelenetének forgatásán is, a Művészetek Házában vették fel a refrént, míg egy másik pillanatát a Szinva teraszon.Az eseményen Pál Dénes ajándékokkal is köszöntötte a három, helyezést elért forgatókönyvírót. Árszintye Erika és Knyihár Anna érdeklődésünkre elmondta, Békés megyéből érkeztek (Erika Kétsopronyból míg Anna Békéscsabáról – a szerző), és az énekes facebook-os rajongói oldalán látták meg a felhívást, azután terveztek ők is egy-egy forgatókönyvet. Elmondásuk szerint a legnehezebb az volt a munkában, hogy miskolci helyszíneket szőjenek a képzeletbeli klipjükbe, hiszen bár jártak a városban, azt nem tudták, mely helyszíneket látná szívesen Dénes.

pal_denes_miskolc_130807_ja_74.jpg

Debreczeny Lilla elmondta, mikor megtudta, hogy ő nyert, először el sem hitte, de amikor „magához tért” egyértelmű volt, hogy „ha törik, ha szakad” eljön Miskolcra, a díjátadóra, illetve a klipforgatásra.

pal_denes_miskolc_130807_ja_56.jpg

Mint mondta, a város nem idegen számára, többször járt már itt, és tetszik neki, amit látott, szívesen tér vissza Miskolcra mindig. Dénes és Lilla egyébként a klipforgatás részleteiről is beszélt a minap.hu-nak, melyet Önök itt olvashatnak el.

Tajthy Ákos
fotó: Juhász ÁkosAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-10-14 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!