Városinfó

Résfalazás, majd földkiemelés – haladnak a Patak utcán

2013-07-23 21:06

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE patak_u_130723_ja_6.jpg

A résfalazás pótmunkáit végzik jelenleg a Patak utcai mélygarázs területén – július utolsó napjaiban várhatóan ezt a munkafolyamatot is befejezik, és megkezdhetik a földmunkákat, a földkiemelést. A mélygarázs a tervek szerint év végére készül el.

Perecsenyi Attila, a Régió Park Miskolc Kft. ügyvezetője az épülő mélygarázsnál elmondta, jelenleg a résfalazás pótmunkáit végzik. A tervek szerint július 29-én fejezik be ezt a munkát, erre a napra van kitűzve az átadás-átvétel. Az ügyvezető hozzátette, ezt követően kezdik meg a földmunkákat, a földkiemelést, illetve az egyéb munkafolyamatokat.

– Örömmel tapasztaltuk a pótmunka során, hogy a tervezettnek megfelelő helyen, megfelelő mélységben és vastagságban van az agyagréteg, tehát a tervek szerint tudunk haladni – emelte ki Perecsenyi Attila.

patak_u_130723_ja_2.jpg

Hozzátette, a földkiemelést követően tudják majd eldönteni, hogy szükség van-e pótlólagos szigetelési munkákra – amennyiben erre nem lesz szükség, akkor év végéig át tudják adni az épületet.

Mint ahogy korábban Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője tájékoztatta portálunkat, a mélygarázs építésének kezdetén, a résfalazási munkák közben derült ki, hogy az eredeti talajmechanikai szakvéleményhez képest a megfelelő vízzáró agyagréteg síkja egyes helyeken máshol található, így szükségessé vált a mélyalapozás áttervezése. Magát a mélygarázst azonban nem kellett átterveztetni, csupán a megépítéséhez szükséges munkagödör kialakításának tervein kellett módosítani.

A minap.hu elsőként számolt be arról, hogy Komáromi Gyula, a kivitelező cég vezérigazgatója, és Perecsenyi Attila, a Régiópark Kft. ügyvezetője a mélygarázs pótmunkáival kapcsolatos vállalkozói szerződést június közepén aláírta (a munkákat sikeres közbeszerzési eljárás értelmében a fejlesztést végző Adeptus-H Zrt. végezheti el).

patak_u_130723_ja_4.jpg

A Patak utcán a tervek szerint a területen egy kétszintes parkoló-komplexum épül fel, amiben 129 autó és 2 motor parkolhat majd, illetve a mélygarázs építését követően parkosítják a fölötte lévő területet, és kiépítik a Patak utcai sétányt is.

K. I.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-02-28 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!