Gazdaság

Lezárult az egymilliárdos fejlesztés

2013-07-02 11:06

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az Európa-Center-Miskolc Kft. Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park néven európai szintű üzleti környezetet hozott létre az egykoron jelentős méretű kohászati salakhegy (halna) rekultivációja, tájbaillesztése után.

Az Európa Center Miskolc Kft. június 30-án zárta le az ÉMOP-1.1.1/A-09-2010-0001 azonosító számú „Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park III. ütem fejlesztése” című projektjét, melynek keretében összesen 8213 m2 iroda + raktárcsarnok épült, 1.066.272.265,- Ft beruházási költséggel. A sikeres pályázat után a projekt megvalósításához 494.217.195,- Ft állami támogatást vehetett igénybe a társaság.

Az egykoron jelentős méretű kohászati salakhegy (halna) az elmúlt évek feldolgozó tevékenységének és a megvalósult rekultivációnak köszönhetően vált alkalmassá az Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park befogadására. Az Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park a hasonló elnevezésű budapesti partnerlétesítményünk kedvező tapasztalataira alapozva kezdi meg működését.
A teljes beruházás 6 ütemre tagolódik, összesen mintegy 6 milliárd forint beruházási költség mellett. A már elkészült „A”, „B”, „C” épületeket hamarosan követi a részben hasonló funkciójú „D”, „E” és „F” jelű épületek felépítése is.
Az épületeknek helyet adó egykori kohászati salakhalna rekultivációja, tájbaillesztése döntő részben befejeződött. Ennek hatására nemcsak eltűnt a város közepének esztétikai értékét évtizedek óta romboló salakhegy látványa, de a terület új funkciót is nyert.

A területen, a beruházás részeként teljesen új, korszerű közműhálózat épült ki, mely tovább emeli ennek a komoly lehetőségeket rejtő ipari területnek az értékét.
A projekt egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a nagyobb vállalatok logisztikai igényeinek kielégítése mellett a KKV szektor részére kínáljon kisebb, akár 300-500 m2-es bérelhető vagy megvásárolható munkaterületeket, irodai-, raktározási-, vagy akár kis- és nagykereskedelmi céllal, európai szintű környezetben, európai színvonalú szociális, menedzsment és inkubációs szolgáltatásokkal. A beruházás azon túl, hogy számszerűsíthetően is hozzájárul a város gazdasági fejlődéséhez és a munkanélküliség csökkentéséhez, megoldja azt az évtizedek óta fennálló esztétikai, környezeti problémát is, amely a kohászati salakok belvároshoz közeli tárolására eddig jellemző volt.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-01 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!