Kultúra

Slayer, Down, Ákos, Scooter – véget ért a Hegyalja Fesztivál (videókkal)

2013-07-01 14:19

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE hegyaljafesztival_130628ml_06.jpg

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Tokaji-hegy lábánál a Hegyalja Fesztivált. Idén a megszokott, július közepi időponttól korábban, június végén érkeztek a Hegy’lakók. Az időjárás nem kímélte a sátrazó, bulizó fiatalokat, de ez egy igazi fesztivál volt, igazi arcoknak.

A 0. napon, kedden a Malátabárban voltak koncertek, szerdán pedig hivatalosan is megkezdődött a bulimaraton a Hegy’en. A Hegyalja Fesztiválon idén több változás is volt. Felépült egy korszerű épület, amely beléptető csarnokként működött, s a szervezők régi célja is megvalósult: sikerült elkülöníteni a személy- és gépjárműforgalmat, aminek köszönhetően mindenki nyugodtan, a maga tempójában haladhatott a fesztiválon.

hegyalja_iszapbirko_130629_gygj.jpg

A terület is megváltozott, egészen pontosan teljesen megfordult, így az, aki rutinból tájékozódott volna, nem járt sikerrel – a Borsodi Nagyszínpad maradt régi helyén, de egyébként a fesztivál eleje lett a hátulja, a baloldal jobb lett.

Az „igazi arcokat” ez  természetesen nem zavarta, ahogyan az időjárás sem, ami háromszor is próbára tette a bulizók tűrőképességét – ha volt is sár, az senkit nem érdekelt, de a szombati szivárványnak mindenki örült.

Belga a Hegyalján

A Belga nem hagyta ki a Zsolti, a békát sem.

A 14. Hegyalja Fesztivál 6 színpadon, közel 200 fellépővel várta a Hegy’lakókat, akik a becslések szerint majd’ 80 ezren voltak.

hegyaljafesztival_130626ml_25.jpg

A szerdai, nyitó napon a Slayer zúzott, s a Subscribe pörgette fel a zenerajongókat, de „hazaérkeztek” Bauxiték is, s a Belga is hozta a hangulatot.

Slayer a Hegyalján

A Slayer zúzott a Hegyalja első napján.

A csütörtöki napon kinyílt a Karriergyár, a civil szervezeteknél is nagy volt a mozgolódás, este pedig újra dübörgött a zene, ezúttal a Downnal, a FreshFabrikkal, az Irie Maffiával, a Skindreddel, a The Carbonfoolsszal, Majkáékkal és a The Devil Wears Pradaval, többek között.

A Compact Disco, a Magna Cum Laude, a Kiscsillag már a pénteki programot biztosította, a harmadik nap nagydurranása pedig kétségtelenül Ákos retrofuturisztikus koncertje volt.

Ezt láttuk a Hegyalján!

Pénteken Ákos, és a Magna Cum Laude, szombaton bungee jumping a Brains zenéjére, este pedig Quimby.

A zárónap egyértelműen a Scooterről szólt, a német banda előtt a Quimby töltötte be a teret, a Brains, a Punnany Massif és a Hősök sem volt rest, s a koncert után közönségtalálkozón is részt vettek a srácok. A búcsúbulis hangulatra mindenki másképp készült. Volt, aki csak iszogatott, volt, aki zenét hallgatott, megint mások adrenalinra vadásztak, és a bungee jumpingnál álltak sorba.

hegyalja_punnany_columbo_130629_kj.jpg

A Brains és a Punnany Massif is maradt bulizni szombaton (Felvételünkön Felcser Máté és Columbo)

Vasárnap délelőtt már mindenki szedte a sátorfáját, a színpadokat is szétszedték, s véget ért a 14. Hegyalja Fesztivál. A jövőre jubiláló koncertdömpingre már most készülnek a szervezők, az elmúlt négy napban forogtak a kamerák, készültek a fotók, amelyek már a jubileumi meglepetést is előrevetítik.

Kiss J.
Fotó: Mocsári L., Gyöngyösi G., Kiss J.
Videó: Kiss J.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-12-12 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!