Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Miskolc felkészült a kánikulára - frissítve!

2013-06-19 11:32

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ivokut_130618ml_11.jpg

Megyénkben és Miskolcon a napi középhőmérséklet 25 fok fölött alakulhat a mai nap folyamán. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat már hétfőn elrendelte a másodfokú hőségriadót a hétre, de ennek foka még tovább is emelkedhet. A kánikulában Miskolcon is megteszik a szükséges lépéseket.

Frissítés szerdán:

Az autóbuszvezetők, és villamoskocsi-vezetők munkájuk során formaruhát viselnek, részükre a nyár folyamán, amennyiben indokolt, mint most is, könnyített viseletet tesz lehetővé a társaság. Ez azt jelenti, hogy hosszú nadrág és ing helyett bermudanadrágot és teniszinget viselhetnek a járművezetők.

Az MVK Zrt. munkatársai a nagy melegre való tekintettel, a kora délután folyamán vizet is osztanak a közösségi közlekedésben részt vevő utasoknak, az Újgyőri főtér, Villanyrendőr, Városház tér és Búza tér végállomásokon és megállókban.

Kedden írtuk:

Hőségriadó esetén az önkormányzat, a Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatai Miskolcon a lakosság védelme érdekében többféle intézkedéssel enyhítik a hőséget, tájékoztatott Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője.

mvk_vizosztas_130618ml_2.jpg

A polgármesteri hivatal megrendelése alapján a Városgazda Kft. locsolóautói vizet permeteznek az aszfaltra és a burkolatra a város számos részén. A mai napon, valamint – szükség esetén – holnap és holnapután az alábbi útvonalakon hűsítenek a locsolóautók: Soltész Nagy Kálmán u.- Vasgyári piac villamos vonal mentén található utak. Belváros buszútvonalak (Kazinczy u., Uitz Béla u., Corvin u., Szentpáli u., Madarász Viktor u.)
Az utak mellett a növényeket, virágokat is öntözi a Városgazda.

Enyhülést adó víz

Városszerte több ivókútból enyhíthetik szomjukat a városlakók, ezek az alábbi helyszíneken találhatók, egyrészt a MIVÍZ Kft., másrészt a Városgazda Kft. üzemeltetésében: LÁÉV Kisvasút Lillafüred, Csanyik völgy Majális park, Hejőliget, Lillafüred buszvégállomás, Lillafüred autóparkoló, miskolctapolcai park, Árpád u.- Kurucz u. játszótér, Népkert, Városház tér, Hajós- Pattantyús játszótér, Jézus kútja.

hoseg_nyar_130617_ja_12.jpg

A Barlangfürdő 19.00 óráig van nyitva, a fürdő területén ivókútból is enyhíthetik a vendégek szomjukat. A Barlang Aquaterápián két vízadó automatát helyeztek el, hogy a vendégek/betegek folyadékellátása folyamatos legyen; a kiürült palackokat igény szerint a karsztforrás vizével pótolják. A Selyemréti Strandfürdő is este 7-ig tart nyitva.

Mérik a sínek hőmérsékletét

A mai naptól kezdve, ameddig indokolt, az MVK Zrt. méri a villamossín hőmérsékletét lézeres hőmérővel. Amint a villamossín 50 C fok feletti hőmérsékletet mutat, locsolással hűtik a síneket.

sinhomerseklet_meres_130618ml_04.jpg

Az MVK Zrt. Neoplan autóbuszain a klímaszűrők cseréje és a rendszerben lévő gáz mennyiségének ellenőrzése megtörtént, ahol szükséges volt, ott az utántöltés és szervízelés is lezajlott. A klímaberendezésnek 24 C fok felett, azaz jelenleg is működnek a klimatizált buszokon.
Minden végállomáson hűtött szóda várja a busz- és villamosvezetőket, akiknek a könnyítet, nyári viseletet is engedélyezett.

sinhomerseklet_meres_130618ml_08.jpg

A városban több olyan bevásárlóközpont, nagyobb áruház, szolgáltató- és üzlethelyiség van, ahol hűsölni lehet. Kéri a tulajdonosokat a polgármesteri hivatal, a hőségriadó idején legyenek tekintettel azokra, akik hűsölni térnek be ezekre a helyekre.

A Miskolc Holding tagvállalatai kiemelten figyelnek munkavállalóikra, hiszen védelmükben – nem csak hőségriadó esetén – a Munkavédelmi törvény előírásainak megfelelően biztosítják a munkavégzéshez szükséges feltételeket, legyen az megfelelő mennyiségű ivóvíz vagy a pihenőidő biztosítása – tette hozzá Pásztor Imre.

minap.hu
fotó: Juhász Á., Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!