Gazdaság

Növelve a kkv-k esélyeit

2013-06-17 15:43

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE szechenyi_kartya_bokik_130617_ja_2.jpg

Emelkedett a Széchenyi Kártya Program fejlesztési hiteleinek kamattámogatása, még több magyarországi cég juthat hitelhez a programban. A részletekről a BOKIK, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Megyei Szervezete és a KAVOSZ Zrt. hétfői rendezvényén tájékoztatták a vállalkozókat.

A Kormány 5 százalékra emelte a Széchenyi Beruházási Hitel, az uniós pályázatokhoz igényelhető Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel és a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel kamattámogatását május elsejétől.

A Széchenyi Beruházási Hitel ingatlan vásárlására, építésére és fejlesztésére, valamint új és használt gépek beszerzésére finanszírozható. Az Önerő Kiegészítő Hitel azoknak a vállalkozásoknak kínál lehetőséget, akik önerő hiányában nem tudnak részt venni Európai Uniós pályázatokon. A Támogatást Megelőző Hitel a már elnyert EU-s források gyorsabb hozzájutását segíti. A kereskedelmi és iparkamara és a Vállalkozók Országos Szövetsége 2010-ben hozta létre a KAVOSZ Zrt.-t a Széchenyi Kártya Program szakmai irányítására.

szechenyi_kartya_bokik_130617_ja_9.jpg– A válságban küszködő kisvállalkozások számára, a beruházásokhoz szükséges források biztosítására elég komoly állami támogatást sikerült elérnünk. A fejlesztési tárca május óta 5 százalékpont kamattámogatást biztosít a Széchenyi Kártyával a beruházási hitelekhez, illetve a két Európai Uniós finanszírozási formához – nyilatkozta Szép Zoltán, a KAVOSZ Zrt. fejlesztési igazgatója.

A Széchenyi Kártya Program 2002-ben indult a hazai kis- és középvállalkozások finanszírozási lehetőségeinek javítására. Mára a hitelek összege megközelíti az 1200 milliárd forintot. A hiteligénylések száma meghaladja a 250 ezret.
– A megyében 8-9000 vállalkozást érint ez a program. Tehát jelentős számról beszélünk. Az eddig kihelyezett hitelállomány a 100 milliárd forint felé közelít, ami egy kisebb banknak a teljesítménye, tehát ez is szintén jelentősen hozzájárul a vállalkozások finanszírozásához – hangsúlyozta Bihall Tamás, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke.

szechenyi_kartya_bokik_130617_ja_7.jpg

A program lehetőséget kínál arra, hogy a vállalkozások finanszírozási céljaik megvalósítására a megfelelő konstrukciót tudják igénybe venni.
– Mivel a gyógyszertári kiskereskedelmi piacon is folyamatosak a változások, oda kell figyelnünk az új üzletek kialakítására, illetve új üzletek szerzésére. Ezeket hitelből szoktuk finanszírozni, ezért keressük a minél kedvezőbb kamatozású és minél olcsóbb hiteleket – nyilatkozta Majoros Krisztina a Mária Gyógyszertárból.

A népszerű program, napjaink legsikeresebb vállalkozói finanszírozási megoldása. A magyarországi cégek kevesebb, mint havi 0,4 százalékos kamattal juthatnak hitelhez. Az olcsó hitel lehetővé teszi a válság miatt elhalasztott beruházások elindítását, a gépek, eszközök korszerűsítését és növeli a kkv szektor uniós pályázatokon való részvételének esélyeit.

Farkas I.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2018-05-25 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!