Városinfó

Az árvízi önkénteseket köszöntötték

2013-06-12 15:18

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE arviz_miskolciak_gaton_130610_001.jpg

Szerdán délben, a MIVÍZ Kft. telephelyén köszöntötte Kriza Ákos polgármester azokat a miskolci önkénteseket, akik részt vettek a dunai árvíz elleni védekezési munkákban.

Mint ismeretes, a vízügyi szakemberekből, valamint az önkormányzati rendészet munkatársaiból álló, 20 fős kontingens szombat reggel, öt terepjáróval indult el Miskolcról. A védekezési munkálatokba Leányfalunál kapcsolódtak be, Alföldi Attila közbiztonsági referens irányításával. A csapat – az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve – felszerelési tárgyakat, egyebek mellett szivattyúkat, aggregátorokat, tömlőket is magával vitt, s a kritikus helyszíneken segítette a védekezési munkákat.

arvizi_vedekezok_kriza_akos_130612_ja_10.jpg

A szerdai rendezvényen Kriza Ákos egész Miskolc nevében köszönetet mondott tevékenységükért, s elismerő okleveleket adott át. Mint mondta, nagyon pozitív visszajelzéseket kapott az illetékesektől az önkéntesek munkáját illetően, erősítették a város jó hírét, tisztességgel helytálltak. Nagyon nagy szükség volt a veszélyeztetett helyszíneken vízügyi szakemberekre, hiszen a védekezésben résztvevők többsége nem rendelkezett ilyen szakismeretekkel. A kitűzött célt sikerült elérni, meg tudták védeni az érintett szakaszokat, sikerült elkerülni a katasztrófát, nem kerültek veszélybe emberéletek.

arvizi_vedekezok_kriza_akos_130612_ja_2.jpg

Az önkéntesek munkájáról Alföldi Attila számolt be - a beavatkozások helyszínén készített felvételeken megelevenedtek a vészterhes események, az árvízzel veszélyeztetett területek, a védekezés hétköznapjai.

arvizi_vedekezok_kriza_akos_130612_ja_13.jpg
 
Sz. S.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-01-27 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!