Közélet

Miskolciak a gáton – a város is segít az árvízi védekezésben

2013-06-08 09:40

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE arvizi_segitseg_130608_ja_9.jpg

Miskolc is segítséget nyújt az árvízi védekezéshez. A 20 fős kontingens – melynek tagja volt egyebek mellett Kriza Ákos polgármester és Sebestyén László országgyűlési képviselő is – szombat reggel indult a Városháza elől Leányfalura.

arvizi_segitseg_130608_ja.jpg

Öt terepjáróból álló miskolci konvoj indult szombaton reggel a Duna áradása miatt veszélyeztetett Leányfalura. Mint megtudtuk, a 20 fős – városi cégek, valamint az önkormányzati rendészet munkatársaiból álló – kontingens Alföldi Attila közbiztonsági referens szakmai vezetésével az árvízi védekezés munkálataiban segít majd a következő napokban. A járművek közül hármat a MIVIZ Kft., kettőt pedig a Miskolci Önkormányzati Rendészet biztosított a védekezéshez.

arvizi_segitseg_130608_ja_7.jpg

A védekezési munkákban részt vesz Kriza Ákos polgármester és Sebestyén László országgyűlési képviselő is.

A csapat – az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve – szivattyúkat, aggregátorokat, tömlőket, árboclámpákat visz magával, és a kritikus helyeken teljesít majd szolgálatot.

arvizi_segitseg_130608_ja_10.jpg

Mint emlékezetes, a 2010-es miskolci és borsodi árvízi védekezés során igazi összefogásnak lehettünk tanúi: rengetegen érkeztek segíteni az ország minden tájáról, így a Duna környékéről is. A Dunán jelenleg levonuló árhullám a valaha mért legnagyobb vízállásokat is rendre dönti meg – a védekezésben pedig a három évvel ezelőttihez hasonló összefogás alakult ki, ehhez csatlakozott több városhoz hasonlóan Miskolc is.

arvizi_segitseg_130608_ja_14.jpg

Mint arról a minap.hu is beszámolt, a Bükk Mentőcsoport és mintegy 250 megyei tűzoltó is útnak indult a héten, hogy segítsenek a Duna melletti településeken zajló árvízi védekezésben. Pénteken pedig az MVK Zrt. közölte, hogy változhat a következő napokban miskolci közösségi közlekedés, mert a Katasztrófavédelem járműveket kért a várostól is az önkéntesek és a hivatásos állományú szakemberek szállításában. Az MVK egyébként a gáton is segít, szakembereik a Bükk Mentőcsoporttal indultak útnak és hét eleje óta segédkeznek.

Tajthy Á.
Fotó: Juhász Á.

 Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-12-11 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!