Pályázatok

Ongán is helyreállították az utakat

2013-05-29 11:21

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az ÉMOP-3.1.2/E-11-2011-0047 azonosítószámú projekt keretében befejeződöttOnga Nagyközség belterületi közúthálózatának helyreállítása és fejlesztése, melynek keretében felújításra kerültek az Onga-Ófalu és Onga-Ócsanálos településrészeken található utcák, csapadékvíz-elvezető rendszer helyreállítással kiegészítve.

A 2010 tavaszán, nyarán lehullott jelentős csapadék következtében Borsod-Abaúj-Zemplén megye több folyója, patakja megduzzadt árvizeket előidézve. Az áradások következtében keleti irányból a település kül- és belterülete egyaránt veszélybe került. Mind az ingatlanokban és ingóságokban, mind pedig az úthálózatban jelentős károk keletkeztek.
Onga Nagyközség Önkormányzata sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Program keretében meghirdetett „Településrekonstrukció az árvíz sújtotta településeken” tárgyú pályázati felhívásra, melynek keretében 70 957 784 Ft. támogatást ítéltek meg.

A Támogatási szerződés 2012. február 3-án lépett hatályba. Ezt követően a sikeres közbeszerzési eljárás eredményeképpen 2012. október 26-án aláírásra került a vállalkozási szerződés a nyertes Fedrid Kft.-vel és a 2012. 11. 06-án megtörtént munkaterület átadását követően megkezdődtek a munkálatok.
A támogatott projekt keretében az önkormányzat tulajdonaiban keletkezett infrastrukturális károk fejlesztéssel egybekötött helyreállítására került sor, a település épített környezetének megújításával együtt. Az Akác utca, Újhíd utca, Hegedű utca, Cimbalmos utca, Lavotta utca, Prímás utca, Dankó Pista utca és Gyöngyvirág utca helyreállítása és fejlesztése, szilárd burkolatúvá tétele, valamint a tönkrement, balesetveszélyes padkák helyreállítása történt meg.

A kivitelező 2013. április 12.-én készre jelentett a pályázat kivitelezési munkáinak elvégzését. A készre jelentéssel megindult a műszaki átadás-átvételi eljárás, melynek 2013. április 19-én történő lezárásával befejeződtek a munkálatok. A pályázati támogatás segítségével olyan fejlesztés valósulhatott meg, mely az árvíz okozta károk helyreállításán túl hozzájárul a település képének és vonzerejének javításához.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-03 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!