MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft.

Rangos szakmai díj a MIHŐ-vezetőnek

2013-05-26 09:05

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Tanka Sándor, a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. szolgáltatási igazgatója vehette át idén a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének legmagasabb elismerését, a Knuth Károly Szakmai Díjat, és a vele járó arany pecsétgyűrűt.

tanka_sndor2.jpgTanka Sándor 1970-ben szerzett gépészmérnök oklevelet a Miskolci Egyetemen, majd 1976-ban a gépipari gazdasági mérnök szak abszolutóriumát szerezte meg. 1990-től tevékenykedik a távhőszolgáltatás területén. Kezdetben a Borsod Megyei Távhőszolgáltató Vállalatnál, majd a Miskolci Hőszolgáltató Vállalatnál – először műszaki fejlesztési főosztályvezetőként, 1994-től üzemvezetőként, 2000-től műszaki igazgatóhelyettesként, 2012-től pedig szolgáltatási igazgatóként szerzett jelentős szakmai érdemeket.

– Tizenhárom éve irányítom a cég műszaki részét, és a kezdetektől a mai napig három cél fogalmazódott meg bennem, amely meghatározza a munkámat. Az első, hogy olcsóbb legyen a távhőszolgáltatás, a második, hogy a szolgáltatás színvonala emelkedjen, a harmadik pedig a környezetvédelemre, ezen belül is kiemelten a levegő tisztaságára való törekvés – mondja Tanka Sándor.

Ezen célok elérése közben pedig jó néhány projekt valósult meg a cégnél, amely a szolgáltatási igazgató munkájához köthető, és amelyeket díjaztak most az elismeréssel. Ezek közül az első a változó tömegáramú szabályozás, amely csökkentette a villamosenergia-fogyasztást, és amelynek segítségével a rosszabb állapotú területek fűtési színvonala is javult. Ezt követte a távfelügyeleti rendszer mikrohullámú megoldásának bevezetése, amely a költségeket is csökkentette, és az üzembiztonságot is nagyban javította. Ma, ha valahol bármilyen hiba lép fel a rendszerben, vagy váratlan esemény következik be, a rendszer azonnal jelez a diszpécserközpontban. Így gyakran a hibát úgy sikerül kijavítani, hogy a fogyasztók azt sem veszik észre, hogy történt valami.

De Tanka Sándor az előremutató műszaki beruházások közt említi a rendszer kétkörösítését, amelynek köszönhetően nem kell leállni hiba esetén, vagy a depóniagáz távhő célú hasznosítását. Partnerekkel közösen valósították meg a biomassza energetikai célú bevonását a távhőszolgáltatásba a kiliáni faaprítékos kazánnal, de közreműködnek a geotermális energiahasznosítási projekt megvalósításában is, amellyel a MIHŐ az ország legzöldebb távhőszolgáltató cégévé válhat.

Ezt az innovációs tevékenységet regionális és országos szinten is több alkalommal jutalmazták már, a MIHŐ esetében az Észak-magyarországi Regionális Minőségi Díj Szolgáltatói kategória Nagydíjával, Innovációs Műhely Oklevéllel, Nemzeti Minőségi Díjjal, Magyar Minőség Háza 2010 Díjjal, Észak-magyarországi Regionális Innovációs Díjjal és Innovációs Nagydíj, Kiemelt elismeréssel. Tanka Sándor 2008-ban a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségétől a „A Magyar Távhőszolgáltatásért Szakmai Díj Ezüst Emlékérem” kitüntetést vehette át.

A díjak, elismerések is azt bizonyítják, hogy a MIHŐ élen jár a fejlesztésekben. A megvalósított beruházások belföldön és külföldön is érdeklődést váltanak ki, jönnek azokat megtekinteni, a távfelügyeleti rendszert most éppen a Főtáv tanulmányozza, tervezve fővárosi bevezetését. Tanka Sándor éppen ezért hangsúlyozza is, ez csapatmunka, nem csak egyéni siker.

– Bár ezt a díjat én kaptam, nem csak nekem jár. Egyedül nem tudtam volna megvalósítani ezeket a projekteket, sok ember munkája van bennük, akik nélkül nem jöhettek volna létre. Az elismerés nemcsak azoknak a kollégáimnak jár, akik kivitelezték a beruházásokat, hanem azoknak is, akik azóta is üzemeltetik ezeket a rendszereket.

H. I.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-02-19 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!