Életmód

Bográcsos vetélkedés az Avason

2013-05-25 15:05

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE avas_fozoverseny_130525_fkcs_4.jpg

Nyolcadik alkalommal rendezték meg szombaton, a Mozdul az Avas rendezvénysorozaton belül, a hagyományos főzőversenyt, amelyre ezúttal minden eddiginél több, 48 csapat nevezett. Emellett is zajlott ma az élet a városrészben: családi napot tartottak az avasi Hétszínvirág óvodában, az Avasi Gimnázium előtti téren pedig gyermeknapra várták a helyi apróságokat.

A főzéshez szükséges alapanyagok kiosztása fél kilenc körül kezdődött az avastetői sportpályán, s jó fél óra múlva kezdetét vette a főzés is. Az üstbe valót a terület önkormányzati képviselője, Fodor Zoltán biztosította, aki szerint nem is igazából a főzés, vagy a verseny a lényeg, hanem az, hogy az emberek együtt töltsenek egy napot és megismerjék egymást.

avas_fozoverseny_130525_fkcs_22.jpg

- Én azt gondolom hogy egy ilyen rendezvénynek komoly közösségépítő ereje van. Olyan emberek kapcsolódnak ki együtt, akik más körülmények között talán nem is találkoztak még egymással, itt pedig talán jó barátságba kerülnek. Konkrétan tudok olyan esetről is, hogy itt ismerkedtek meg egymással fiatalok, és házasság lett a dologból - mondta el a képviselő a Miskolc TV-nek.

avas_fozoverseny_130525_fkcs_1.jpg

A jó hangulatú versenyre kilátogatott Kriza Ákos polgármester is, a versenyzők között, a civilek, pártok, egyesületek mellett, intézmények képviselői, vezetői is jelen voltak. Kipróbálták főzőtudományukat mások mellett az avasi Hozsanna gyógyszertár dolgozói, az avasi polgárőr egyesület tagjai, s tucatnyi Miskolcon működő nyugdíjas szervezet.
Volt csapata a FIDESZ-KDNP-nek, az avasi iskoláknak, bölcsődéknek, óvodáknak, az MSZP-nek és a cigány kisebbségi önkormányzatnak.

avas_fozoverseny_130525_fkcs_12.jpg

Emellett több mint egy tucat magánszemély is jelezte részvételét. Voltak, akik először mérették meg magukat, s voltak, akik már sokadik alkalommal rotyogtatták a bográcsot az Avason. A rendezvény slágere most is, immár hagyományosan, a bográcsgulyás volt.
A főzőversenyen készült finomságokat ez alkalommal is szakmai zsűri értékelte, és a legjobbakat díjazták is. A lényeg azonban a szervezők és a résztvevők szerint sem ez, hanem az együtt töltött nap volt.

avas_fozoverseny_130525_fkcs_21.jpg

Emellett is zajlott az élet szombaton az Avason: családi napot tartottak az avasi Hétszinvirág óvodában is. A rendezvény különlegességes volt, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek beilleszkedését segítő, úgynevezett Érzékenyítő játékokat is kipróbálhattak az óvodások. Megtapasztalhatták, milyen érzés csukott szemmel, hang után tájékozódni, vagy éppen szájjal festeni. A gyermekek szüleivel közösen szervezett eseményen is volt főzés, valamint süteményverseny is.Balogh Istvánné övodavezető elmondta: mivel egy Zöld óvodáról van szó, ezért kiemelt fontosságú, hogy a gyerekek csak egészséges alapanyagból készült ételeket fogyasszanak, és minél több időt töltsenek a szabad levegőn.
Délután három órától avasi gyermeknapra is várták a helyi apróságokat az Avasi Gimnázium előtti térre. Kézműves játszóházzal, táncházzal, könyvkuckóval és papírszínházzal.

minap.hu
Fotó: F. Kaderják Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-06-17 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!