Sport

Salakfelhőben, de bizakodva búcsúzott a népkerti aréna

2013-05-20 19:27

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE salak_motorb_130520_fkcs_32.jpg

Amerikai győzelemmel és továbbjutással, az utóbbi évek egyik legmagasabb nézőszámával, sok bukással, de sérülésmentesen, salakfelhőben és a miskolci salakmotorsport jövőjében bízva búcsúzott a népkerti salakmotorpálya a nemzetközi futamoktól, a sportág kedvelőitől. A csapat-világbajnoki kvalifikációs fordulóban a magyarok másodikak lettek, így nem jutottak tovább.

Miskolcon rendezték meg pünkösdhétfőn a salakmotoros csapat-világbajnokság, az SWC második kvalifikációs fordulóját, mely az utolsó nemzetközi viadal volt a népkerti salakmotorpályán. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy sok lelkes szurkoló látogatott ki, a nézőszám az utolsó hónapokra, sőt, talán évekre visszatekintve is a legmagasabb volt, már a sok évvel ezelőtti lengyel ligaversenyeket idézte.

salakmotor_130520_fkcs.jpg

A pálya is különleges volt – pontosabban, a versenyzők megfogalmazása szerint extrém. A felvert hatalmas salakfelhő nemcsak a látvány kiteljesedését, de az előzést is jó párszor akadályozta. A poros, ugyanakkor csúszós salakon sok volt a bukás – de szerencsére mindenki tudta folytatni a versenyt. Ahogy néhányan a verseny után fogalmaztak: küzdöttek az ellenféllel és a pályával is.


salak_motor_130520_fkcs_5.jpg

Végül az amerikai csapat lett a „pünkösdi király”, győzelmükkel ők jutottak tovább a döntőbe. A magyar csapat – Szatmári László, Tabaka József, Magosi Norbert, Benkő Roland – második lett, harmadik helyen az olasz, negyediken a francia csapat végzett.A verseny után, a Miskolc Televíziónak adott nyilatkozatukban a magyar versenyzők mindannyian hangsúlyozták: ha nem is a Népkertbe, de remélik, Miskolcra hamarosan visszajöhetnek versenyezni.


salakmotor_130520_fkcs_1.jpg

Ezt a reményt támasztották alá Kriza Ákos szavai. Miskolc polgármestere a verseny után gratulált a magyar csapatnak, és sajnálatát fejezte ki, hogy nem sikerült továbbjutniuk. Ugyanakkor – szintén a televíziónak nyilatkozva – kijelentette: a város vezetése nem engedi el a salakmotorsport kezét. Megerősítette, hogy folyik az egyeztetés az új helyszínről, és a környezetvédelmi engedély függvényében, talán hamarosan meg is lehet nevezni a helyet, ahol új otthonra talál Miskolcon a salakmotor.


minap.hu
Fotó: F. Kaderják Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-06-17 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!