Gazdaság

Szabad vállalkozási zóna lett a miskolci kistérség is (videóval)

2013-05-15 11:15

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE mechapark_bejarat_111122_ja_69.jpg

A kormány a múlt héten döntött a szabad vállalkozási zónák körébe sorolt kistérségek – illetve az azokhoz tartozó települések – számának kibővítéséről. Az új vállalkozási zónák között van a miskolci és sátoraljaújhelyi is, emellett – többek között – a bajai, devecseri, nagyatádi, komlói, pásztói, bélapátfalvai, sátoraljaújhelyi, mezőtúri, kisvárdai, kiskunhalasi, törökszentmiklósi és záhonyi kistérség is.

A kormány ez év elején véglegesítette a szabad vállalkozási övezetek listáját. Ennek értelmében az ország társadalmi-gazdasági leszakadással leginkább érintett 47 térségére vonatkoznak a kormány által meghirdetett különleges kedvezmények. E térségek jelentős része Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található.

A szabad vállalkozási zónák a meglévő, 47 kistérséget és 903 települést érintő száma kilenc megye 14 kistérségének 177 településével bővül – mondta el Czomba Sándor, foglalkoztatásért felelős államtitkár kedden.– A szabad vállalkozási zónák lényege, hogy mindazokat a fejlesztési, beruházási, adópolitikai és foglalkoztatáspolitikai kedvezményeket, amelyek egy térség potenciális lehetőségeit jelentik, egy komplex program keretein belül lehessen kezelni – fogalmazott az államtitkár, aki szerint ahol szabad vállalkozási zóna jön létre, ott plusz támogatásokat kapnak a vállalkozások. Ez minden munkavállaló után 700 ezer forintos támogatást jelent új munkahely létesítése esetén.

– Korábban a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból pályázatot írtunk ki, itt maximálisan 2,6 millió forintot lehetett egy ember foglalkoztatására új munkahelyenként nyerni, ez emelkedik még 700 ezer forinttal, ha ez a bővítés szabad vállalkozási zónában valósul meg – emelte ki Czomba Sándor.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-12-12 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!