Külföld

Európai figyelem a MIK Zrt. iránt

2008-10-30 12:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE mikcikk.jpg

Európa egyik jelentős gazdasági lapja, a European Business Journal közöl hamarosan cikket a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt.-ről. A lap német újságírója szerdán járt Miskolcon, a cég központjában.

A MIK Zrt. tevékenységére immár Európában is felfigyeltek. A miskolci ingatlangazdálkodó cég tavasszal elnyerte az Európai Ingatlan Tanács díját, amelyet évente csak egy nyerhet el a kontinens csaknem 300 hasonló tevékenységű vállalata közül, a közeljövőben pedig az egyik vezető európai üzleti-gazdasági lap közöl cikket a társaságról. Szerdán járt Miskolcon, a cég központjában Ingo Krahn, a lap egyik szerkesztője, aki érdeklődésünkre elmondta: az elnyert európai díj keltette fel az érdeklődésüket, ezután döntöttek úgy, hogy bemutatják lapjukban a miskolci céget. A European Business Journal angol nyelvű, havonta 12 ezer példányban megjelenő üzleti újság, amelynek előfizetői, olvasói között fontos gazdasági vezetők, cégtulajdonosok vannak. Az európai díj mellett az is indokolta a miskolci cég bemutatását, hogy sok európai – köztük német – cég keres befektetési lehetőséget. Miskolc neve egyre ismertebb Európában, így ez a cikk is jó alkalmat nyújt a város, illetve az itteni gazdasági potenciál bemutatására.
A beszélgetés keretében Molnár Zoltán, a MIK Zrt. vezérigazgatója beszélt a cég múltjáról és jelenéről. Részletesen szólt a belvárosi épületek és üzletek megújítását célzó Főutca Pláza Projektről, amely látványos változásokat eredményezett a miskolci sétálóutcában, a bérlakásgazdálkodásról, és az ingatlanfejlesztésekről is. A beszélgetés egyik legfontosabb témája a Miskolci Ipari Park bővítését megvalósító Mechatronikai Ipari Park volt. Az interjúban szó esett még azokról a kiemelt projektről, amelyet a Miskolc Holding irányításával hajtanak végre Miskolcon, így többek között a 38 milliárdos Zöld Nyíl villamosfejlesztésről, a városi sportuszodáról és a nanotechnológia meghonosításáról.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-15 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!