Kultúra

Csillag a miskolci színművésznek

2013-04-30 12:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE en_es_akisocsem_120620ml_51.jpg

Kiosztották hétfőn este a bákói Gala Star nemzetközi monodráma-fesztivál öt díját, ebből hármat az Aradi Kamaraszínház Rudolf Hess tízparancsolata című produkciója nyert el, amelyben a Miskolci Nemzeti Színház színművésze, Harsányi Attila alakítja a címszereplő Rudolf Hesst. A miskolci színész csillagot is kapott a díjátadót követően.

A fesztivál fődíja mellett az aradi produkció elnyerte a Stefan Iordache-közönségdíjat, illetve a szervező színház, a Bacovia Színház társulata által felajánlott Színészek a színészekért elismerést is.
A hétfői eredményhirdetést követően a teátrum előtti járdán elhelyeztek egy márványcsillagot is, amelyen a miskolci teátrum színészének, Harsányi Attilának a neve olvasható.

chikago-musical_121017ml_46.jpg
 
– A könnyeimmel küszködtem, amikor leleplezték a márványcsillagot, és elkezdődött a 15-20 perces tűzijáték. Lenyűgöző ünnepséget rendeztek a bákóiak – nyilatkozta az MTI-nek Harsányi Attila.

az_ugynok_halala_120209_ja_35.jpg

Harsányi Attila elmondta, fantasztikus érzés számára, hogy a bákói sétányon még 50-60 évig olvasható lesz a neve. Kiemelte, egy színész számára mindig nagyon izgalmas feladat olyan közönség előtt játszani, amely kizárólag feliraton követheti a szöveget. A tapasztalat, amit ebből szerzett, sokat jelent számára.

A fesztiválon egy bécsi és kilenc romániai előadás versengett, a Rudolf Hess tízparancsolata az egyedüli volt a mezőnyben, amely magyar nyelven hangzott el. A fesztivál fődíját elnyert aradi produkció egy bécsi fesztiválon is részt vehet.

Harsányi Attila 2008 óta tagja a Miskolci Nemzeti Színház társulatának. A legutóbbi évadban láthatta a miskolci közönség az Én és a kisöcsémben, a Játszd újra, Sam!-ben, a Chicagoban, de miskolci pályája során bizonyította tehetségét többek között az Amadeusban, a Szerelemben, Az ügynök halálában is.

jatszd_ujra_sam_130321_ja_16.jpg

Az Aradi Kamaraszínházban is többször játszott. A Rudolf Hess tízparancsolata mellett többek között a Ronald a McDonald's bohócban, a Kvartettben is. Az ottani társulat 2012-ben neki ítélte az Aradi Kamaraszínház-díjat, a miskolci társulat pedig 2009-ben választotta a legjobb színésznek. Számos díjjal ismerték már el munkásságát, s rendezőként is bemutatkozott Aradon, Szegeden és Miskolcon is.

Kiss J.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-08-17 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!