Közélet

Formálisan is a nemzet részévé váltak

2013-04-25 11:48

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE allampolgarsagi_esku_130425_ja_5.jpg

Tizenhatan tették le az állampolgári esküt csütörtökön, a polgármesteri hivatal házasságkötő termében, és kapták meg ezzel a magyar állampolgárságot.

Tizenhárom ukrán, két román, és egy észt állampolgár vette át honosítási okiratát ünnepélyes keretek között csütörtökön. Az ünnepélyes eseményre többeket családtagjaik, barátaik is elkísértek. Kérelmeiket nemrégiben elfogadta a köztársasági elnök, csütörtökön pedig Kriza Ákos, Miskolc polgármestere előtt letették az esküt, majd átvehették tőle a honosítási okiratot. Voltak családtagok, akik megkönnyezték szerettük magyar állampolgárrá válását.

allampolgarsagi_esku_130425_ja_20.jpg

Kriza Ákos polgármester köszöntő beszédében elmondta, az okiratot átvevők most már formálisan is a nemzet részei váltak.
– Úgy gondolom, hogy azok a magyarok, akik bárhol is születtek a világon, átérzik a súlyát, erejét annak, hogy egy közösség részévé válnak – mondta a polgármester, aki arra kérte az esküt tevőket, hogy „éljék meg és éljenek azokkal a lehetőségekkel és jogokkal, amit az állampolgárság letétele biztosít számukra”.Kriza Ákos hozzátette, számára mindig megtiszteltetés, hogy honosító okiratokat adhat át új magyar állampolgároknak.
– Egy közösség vagyunk, összetartozunk. Külön élményt jelent számomra, mikor látom az emberek szemében azt a csillogást, örömet, amelyik ezt a formális aktust kíséri. Olyan ez, mint születés után a születési anyakönyvi kivonat átadása. Megerősíti azt a köteléket, amely amúgy is létezik – fogalmazott.

allampolgarsagi_esku_130425_ja_7.jpg

Jahimec Attila 50 évesen kapta meg a magyar állampolgárságot. Elmondta, régóta várta ezt a pillanatot, ünnep volt számára az okirat átvétele. A beregszászi Kiss Attila felemelő érzésnek nevezte, hogy jelen lehetett az állampolgársági eskü letételénél. Elmondta, 17 éve él Magyarországon, itt tanult és ma is itt dolgozik. A kárpátaljai Viskről érkezett Csákai Lajos nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy átvehette az állampolgárságot igazoló okmányt. – Magyar vagyok, és végre magyar állampolgár is – mondta.

Kujan I.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-10-14 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!