Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Aszfaltozás, kátyúzás – rendbe teszik az utakat Miskolcon

2013-04-19 08:55

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE katyuzas_avas_0415_fkcs_5.jpg

Közel 300 kátyút szüntettek meg, 40 köbméternyi aszfaltot használva fel az úthibák javítására a város területén, a város kezelésében lévő utakon a nagymértékű, tavaszi aszfaltozás kezdetéig, április elejéig. A kijavított felület nagysága eddig megközelítette az 570 négyzetmétert – a java azonban még csak most következik. Az egész várost érintő kátyúzási munkákra 100 millió forintot különítettek el.

Az igen hosszúra nyúlt, rendkívül nagy csapadékkal és hőingadozással járó tél után nagyjából 4200 kátyút kell eltűntetni a miskolci utakról – tudtuk meg Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding Zrt. PR és kommunikációs vezetője.

Hozzátette, a város egészét érintő tavaszi kátyúzási, aszfaltozási munkák ezen a héten indultak, tervezetten a következő utcákat érintve: Pfaff Ferenc u, Tiszai pu. körforgalom Szinva u., Fonoda, Üteg, Tűzér u., Szondi u., Szekerész; Gyöngyösi-Forgács u., Velence u., Balaton u., Alföldi utca, Szentgyörgy, Pattantyús út (fel- és lemenő ága), Klapka Gy. u., Soltész N. K. u., Csabai kapu Lévai u., Szabadságharc u, Palóczy u., Árok u., Feszty Á. u., Bedegvölgy, Dóczy u., Vörösmarty u., Uitz B. u., Meggyesalja u., Füzes u., Tímármalom u., Kiss E. u (le- és felmenő ág).

Berekalja buszútvonal Tölgy, Bükk u., János, Homok, Bródy S. u., Vasverő u., Berkenye és Eper utca kereszteződése, Somlyó Z. u. és Karinthy utca kereszteződése, Móra F. utca, Székely utca, Fényesvölgyi u., Kökény u.

Kuruc, Kondor B. u.,Béke utca kereszteződés, Róna, Erdélyi utca, Kossuth u., Kis-Hunyad u., Komlóstető buszútvonal, Bükkszentlászló Fő út.

katyuzas_avas_0415_fkcs.jpg

A kommunikációs vezető elárulta, a munkavégzés ütemezetten halad, egy-egy szakasz befejezése azonban függ az időjárástól is. Az időtervet befolyásolhatja a kátyú körülvágása után kapott terület nagysága, hiszen ha az nagyobb, mint az előre várt, akkor tovább tart annak javítása. A tervezettől tehát kisebb eltérés lehetséges. A kátyúzási munkák ütemezésénél elsőbbséget élveznek a buszútvonalak, a nagy forgalmú utak, valamint azok a területek, ahol „mély nyomot” hagyott a téli időjárás.

– A kátyúzáson jelenleg 10, később, „csúcsidőszakban” 15 munkacsoport dolgozik, közel száz emberrel. A garancia, szerződés szerint 16 hónap. Továbbra is minden javított kátyú GPS koordináta alapján kerül nyilvántartásba, ami a garancia alapját képezi – tette hozzá Pásztor Imre.

katyuzas_avas_0415_fkcs_1.jpg

Az elmúlt közel egy hétben több mint 50 utcában végeztek aszfaltozási munkákat, a város különböző területein. Ezzel együtt összesen még több mint 150 utcában, úton van tervezett javítási, kátyúzási, aszfaltozási munkavégzés a városban. A munkák június 15-éig tartanak. A javításokhoz továbbra is az aszfaltkeverő telepektől szállított, meleg aszfaltot használnak.

Az önkormányzat továbbra is fontosnak tartja, hogy útjai rendben legyenek, az idei nagymértékű, az egész várost érintő kátyúzási munkákra 100 millió forintot különítettek el.

A mai kátyúzási ütemtervben a Tiszai pu. – Üteg u., Forgács u. (Martintelep), Szentgyörgy (Avas), Palóczy u. – Árok u., Vörösmarty u., Komlóstető buszútvonal, Berekalja buszútvonal,  Róna u. szerepel.

minap.hu
fotó: F. Kaderják Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!