Városinfó

„Ésszerűség, nemzeti érdek, jogszerűség”

2013-04-17 16:26

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE nemzeti_kozlekedesi_hatosag_polgarmester_sajtaj_130417_ja.jpg

Győri Gyulával, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnökével egyeztetett szerdán Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. A tárgyalások során áttekintették a Magyary-programban foglalt, az ügyfelekre háruló adminisztratív terhek csökkentésére irányuló feladatokat, s az együttműködés lehetőségeit is, a miskolci, közlekedés-fejlesztési projektek felgyorsítására.

A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Győri Gyula egyebek mellett szólt a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) megújult működési stratégiájáról, amely az eddiginél dinamikusabb működést, a hatósági feladatok gyorsabb és hatékonyabb ellátását, illetve az érintett uniós projektek hatósági engedélyezésének felgyorsítását tűzte ki célul.

Győri Gyula az NKH fő irányvonaláról szólva elmondta, hogy az ésszerűséget, a nemzeti érdeket, és a jogszerűséget helyezik tevékenységük középpontjába. Tiszta, világos és mindenki számára érthető irányvonalat kívánnak képviselni, a hatóság az ügyfelek érdekeinek érvényesítésére és a feladatok hatékonyabb végrehajtásra összpontosít. Ebből pedig szinte automatikusan következik a folyamatok egyszerűsítése, az átláthatóság, a rövidebb ügyintézési határidő.

Győri Gyula a miskolci megbeszélésről szólva elmondta: főként arról tárgyaltak, illetve azt javasolta Kriza Ákos polgármesternek, hogy a városi közlekedési projektekről már a tervezési időszak elején kezdjenek el egyeztetni.
– Előbb konzultáljunk, aztán dokumentáljanak – fogalmazott Győri Gyula, aki konkrét példákat hozva emelte ki, hogy így lerövidíthető a hatósági engedélyezési határidő, hamarabb megvalósulhatnak a projektek, elkerülhető, hogy tanulmányokat esetleg hiánypótlásra visszaküldjenek. 

Kriza Ákos arról szólt, hogy a megbeszélésnek volt egy általános - a hatósági folyamatok egyszerűsítését, az adminisztrációs terhek csökkentését érintő része –, s tárgyaltak konkrét, Miskolc közlekedésfejlesztési projektjeit érintő kérdésekről is: hogyan lehetne ezek ügyintézési folyamatát, s így megvalósítását felgyorsítani.

Sz. S.
Fotó: Juhász Á.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-10-14 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!