Sport

Motorosok csatája

2007-06-20 16:07

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE smotor.jpg

A világ legjobb salakmotorosait tömörítő Grand Prix sorozatba igyekvő versenyzők csatáját láthatja a közönség vasárnap 11 órától Miskolcon. A kvalifikációs viadalon tíz ország 16 motorosa küzd a középdöntőbe jutásért. Az esemény miskolci sajtótájékoztatóján kiderült: amellett, hogy mindenki bízik a két magyar résztvevő - Magosi Norbert és Szatmári László - jó szereplésében, a miskolci város és klubvezetés már a jövőt tervezi.

A népkerti Speedway Arénában sorra kerülő viadalon parázs csata várható a nyolc továbbjutást jelentő helyért, mivel igazi világklasszisok ülnek motorra a borsodi megyeszékhelyen. A lengyel Piotr Protasiewicz és Sebastian Ulamek éveket töltött a GP-ben, így egyértelműen a kvalifikációért érkeznek, de az ausztrálok, Rory Schlein és Chris Holder, a csehek, Zdenek Simota és Lubos Tomicek, a dán Charlie Gjedde, a finn Joonas Kylmakorpi, a svéd Magnus Kralsson, vagy éppen az orosz Denis Gizatullin is esélyesnek számít.
A szervezők nagyon bíznak benne, hogy a két magyar versenyző kitesz majd magáért. Az biztos, hogy Magosiért szoríthat majd a szurkolósereg, ám Szatmári indulása még kérdéses, hiszen a közelmúltban megsérült válla még mindig nem gyógyult meg teljesen, így ha nem tudja vállalni a versenyzést, akkor Tabaka József ül motorra a Grand Prix-kvalifikáción. A miskolci alpolgármester, Fedor Vilmos a sajtótájékoztatón bejelentette, a város továbbra sem mond le egy esetleges GP Nagydíj rendezéséről, amit vélhetően már abban a multifunkcionális stadionban rendeznek majd, amit várhatóan jövőre kezdenek el építenek a borsodi megyeszékhelyen.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!