Városinfó

Homokzsákolnak Hámorban

2013-04-03 15:08

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE homokzsak_pakolas_alsohamorban_polgmesterrel_0403_fkcs_7.jpg

Az éjjel ötven centivel emelkedett meg a Szinva vízszintje, ami a Molnár Csárdánál így megközelítette a mederszelvény tetejét, ezért szerda délelőtt a Miskolci Városgazda Kft. munkatársai homokzsákolni kezdtek, hogy megelőzzék az esetleges problémákat, Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a helyszínen tájékozódott.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Városgazda Kft. és a Közterület-felügyelet 0-24 óráig megerősített figyelőszolgálatot tart már napok óta. A deponálási pontokon – 12 helyszínen – elhelyezett 3650 homokzsák az azonnali reagálást, a megelőző felkészülést szolgálja. A Nádasréten 45 raklap elkészített homokzsák, 540 töltött zsák és 110 tonna homok áll rendelkezésre.

homokzsak_pakolas_alsohamorban_polgmesterrel_0403_fkcs.jpg

A deponálási pontok: Ómassa, Bükkszentlászló, Lillafüred (buszvégállomás), Molnár Csárda, Baráthegyalja, Pecérvölgy, Bölcs utca, Szervezet utca vége, Dayka híd, Tapolcán a Lidó árok, Görömbölyön a Dr. Kalocsay Kálmán és Lakatos utcák.

A Szinva partfalerősítésének és mederkotrásának köszönhetően 60-70 cm-el magasabb vízszint sem jelenthet árvízveszélyt, de a Szinva felső szakaszán (Alsóhámor-Lillafüred közötti szakasz, Pecér-völgy, Baráthegyalja u., Bölcs utca) a szűk mederszelvényen lezúduló nagy mennyiségű víznek romboló hatása lehet. Ezért ezekre a szakaszokra a város kiemelt figyelmet fordít.

homokzsak_pakolas_alsohamorban_polgmesterrel_0403_fkcs_22.jpg

Kriza Ákos szerda délelőtt – miután a Molnár Csárdánál a szakemberekkel egyeztetett – elmondta, fontosnak tartják, hogy a közvéleményt tájékoztassák a kialakult helyzetről. Ez pedig az, hogy az éjjel ötven centiméterrel emelkedett a Szinva vizének szintje, ami a jelentős mennyiségű csapadék, illetve a hó olvadása miatt történt. Sok csapadék a közeljövőben nem várható, a következő hat nap átlaga 2-2,5 centiméter lehet, viszont a hóolvadás még megemelheti a vízszintet. A legkritikusabb pont a csárda előtti részen van, de úgy tűnik, ezt is meg tudják védeni, és nem lesz probléma a városban, tette hozzá a polgármester.

homokzsak_pakolas_alsohamorban_polgmesterrel_0403_fkcs_17.jpg

Az óminózus szakaszon kívül megelőző intézkedéseket nem kellett máshol végezni, mondta Balogh Gábor, a polgármesteri hivatal vízügyi referense. Védekezési munka Miskolcon inkább ároktakarításból, hordalékok összegyűjtéséből áll. Ez a hegyvidéki részekre jellemző, mint Miskolctapolca, Majláth, Diósgyőr, Bükkszentlászló, Pereces térsége, ahol a dombról, hegyoldalról lefolyó vizek útátfolyásokat is eredményeztek. Ezeken a részeken az árkokat és az átereszeket tisztítják.H. I.
Fotó: F. Kaderják CsillaAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-02-20 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!